Niko od njih nije imao srca da joj kaže šta se desilo 🙁

Nikola Popović rođen je u 20. decembra 1979. g. u Novom Pazaru, gde je završio osnovnu i srednju školu. Na odsluženje vojnog roka odlazi septembra 1998. godine u kasarnu Petar Bojović (Sinkovce) u Leskovcu, gde je završio osnovnu obuku i položio zakletvu.

Decembra iste godine dobija prekomandu za Đakovicu u 52. artiljerijsko-raketnu brigadu, kao dopunilac na bovu 20mm. Devetog aprila 1999. godine dobija naređenje da bovom ode u rejon karaule Košare i svojim dejstvom pruži pomoć graničarima.

Kreće iz Batuše, ali zbog kiše i lošeg terena, ne uspeva da izađe do vrha, već do mesta poznatog kao "plava zemlja". Sredinom popodneva dobija naređenje da se vrati u Batušu kako bi popunili borbene komplete. U povratku za Batušu njegov bov je nagazio na minu gde Nikola na mestu ostaje mrtav. 😥 Sutradan njegovo telo izvlače vojnici 52. artiljerijsko-raketne brigade.

Kada je potpukovnik Vukašinović sa još dva vojnika par dana kasnije otišao za Novi Pazar da dopremi telo pokojnog Nikole, našli su njegovu ulicu, ali nisu uspeli da nađu kuću. Tada na putu izlazi žena koja vojnicima nosi vaskršnja jaja govorivši im da i ona ima sina vojnika na Kosovu - Nikolu. Tada su shvatili da telegram o njegovoj pogibiji još nije stigao. 😥😥😥

Niko od njih nije imao srca da joj kaže šta se desilo, već su otišli i vratili se kroz dva sata, saopštivši joj tragičnu vest. Nikola je jedan od prvih vojnika koji su poginuli u rejonu karaule Košare. Imao je jedva 19 godina. 💔

View this post on Instagram

A post shared by К О Ш А Р Е (@karaula_kosare)

IZVOR: IG / karaula_kosare

Autor: redportal.rs

#Batuše

#Heroj Košara

#Košare

#Nikola Popović