Otimali se oko PIŠTOLJA na žurki 😲

Viši sud u Novom Sadu osudio je danas na 8 godina zatvora Ratka Cavnića povodom ubistva L. D, koji je dobio metak u oko tokom borbe oko oružja između Cavnića i M. K. Dobio je maksimalnu moguću kaznu za teško delo protiv opšte sigurnosti.

Takođe, sudija Ivana Josifović obavezala je Cavnića da zbog duševnih bolova majci L. D. isplati 800.0000 dinara, a bratu 500.000 dinara, sa zakonskom zateznom kamatom od dana presuđenja do isplate. Rok za to je mesec dana od pravosnažnosti presude.

Ovo je prvostepena presuda na koju postoji pravo žalbe Apelacionom sudu.

Podsećamo, incident se desio nakon noćnog provoda u lokalu u Petrovaradinu, gde je Cavnić bio sa G. Z., K. M., S. T. i sada pokojnim kojeg do tada nije poznavao. Potom su otišli na žurku u Cavnićevoj kući u Donjem Sajlovu, bez S. T. koja je otišla kući.

Gostima je ponudio piće i šunku, a nedugo potom je otkopčao šlic na pantalonama i izvadio polni organ pred G. Z. i L. D. koji na to nisu reagovali prihvatanjem. Nezadovoljan razvojem situacije zbog izostajanja seksualnog odnosa koji je očekivao, Cavnić je iz spavaće sobe uzeo revolver marke "zastava", M 83-90 bez broja, sa 6 metaka, koji je od 1991. godine držao bez dozvole.

Vratio se u dnevnu sobu i uperio revolver u pravcu L. D. i G. Z. koji su bili jedno pored drugog na kauču, dok mu je K. M, koji je uzeo nož sa kuhinjskog stola, stao iza leđa i rekao da baci pištolj.

- Pri tome je drugom rukom uhvatio okrivljenog za podlakticu ruke u kojoj je držao oružje pokušavajući da mu ga oduzme, u čemu nije uspeo, pa je nakon otimanja oko revolvera, okrivljeni iz revolvera ispalio jedan hitac koji je pogodio L. D. u desno oko pri čemu je projektil izašao iz njegove glave u blizini levog uha - navodi se u informaciji suda dostavljenoj Tanjugu, a kako prenosi Telegraf.rs.

Autor: Telegraf.rs

#Pištolj

#pucnjava

#žurka