Zastava sašivena od dobrovoljnjih priloga

Najveća crnogorska zastava koja treba da bude podignuta u 18 sati na Cetinju gde se danas proslavlja Dan nezavisnosti Crne Gore pocepana je tokom razvijanja. Kako se vidi na snimku koji su objavili lokalni mediji, zastava je pocepana banderom dok su je podizali sa zemlje! Na lice mesta hitno je poslata ekipa koja radi na šivenju kako bi sve bilo spremno za ceremoniju, prenosi Blic.

Organizatori su ranije danas najavili da će se na Cetinju, u čast Dana nezavisnosti, zavijoriti najveća crnogorska zastava koja se prostire na 5.000 metara kvadratnih.

Dimenzije zastave, koja je izrađena od donacija građana, su 100 x 50 metara i kao takva čini doslovno jedno veliko jedro.

Njeno podizanje, koje je najavljeno za 18 sati, biće propraćeno intoniranjem državne himne.

Podsetimo, proslava kojom je obeleženo 15 godina od izlaska Crne Gore iz zajedničke države sa Srbijom, održana je danas na podgoričkom Trgu nezavisnosti. Na proslavi nije bio predsednik Milo Đukanović i lideri stranaka koji su tada predvodili unionistički blok. Svečanost je počela intoniranjem crnogorske himne i podizanjem državne zastave.

U programu su učestvovali Počasna garda Vojske Crne Gore i Vojni orkestar, kao i Vojni orkestar koji je izveo nekoliko kompozicija iz doba Knjaževine i Kraljevine Crne Gore.

Dan nezavisnosti danas se obeležava i na nekoliko lokacija na Cetinju, gde se okupilo više hiljada građana Crne Gore. Ulicama Cetinja od jutra odjekuju crnogorske pesme, a prestonica je okićena crnogorskim državnim zastavama.

IZVOR: YT / Dan

Autor: Blic

#Crna Gora

#Dan nezavisnosti

#Milo Đukanović