Francuski košarkaš otvorio dušu

Nekadašnji košarkaš Partizana, a sadašnji košarkaš Barselone Leo Vesterman prisetio se dana u crno-belom dresu.

On se trenutno sa Barselonom takmiči u završnoj fazi Evrolige, gde će njegova ekipa u polufinalu odmeriti snage sa ekipom Armanija.

On se u intervjuu za Max Bet Sport dotakao i odlaska u Partizan. Od svih zemalja u kojima je igrao, Vesterman kaže da je Srbija ostavila poseban uticaj njega:

- Bio sam 1. igrač iz Francuske koji je igrao u Srbiji. Sećam se priče tada od mnogih kako pravim grešku što odlazim u Srbiju. Govorili su mi da nije sigurno, kao da će nešto loše da mi se desi. Ipak niko od njih nije shvatao koliko sam želeo da zaigram za Partizan - rekao je 28-godišnji plejmejker.

Kako kaže, ta ljubav je krenula još kad je imao 15 ili 16 godina.

- Žofri Lovernj i ja kao klinci u akademiji gledamo utakmicu Partizana. Na terenu Veličković, Tripković, Tepić, ostali smo oduševljeni i od tada sam želeo da igram za Partizan. Nekima je bio san da budu u NBA ligi, ali za mene je Partizan bio NBA i drago mi je to sam ispunio taj san. Danas imam ćerku i sina, zovu se Mila i Milan, srpska imena. Toliko sam zavoleo Srbiju da je postala deo mene, a očigledno su i navijači prepoznali to kod mene, pa me i dalje pominju u pozitivnom svetlu. Srbija će za mene uvek da bude 2. kuća, kao i Partizan - zaključio je ljubimac grobara.

Pogledajte najbolje poteze Vestermana u dresu Partizana:

IZVOR: YT / Jules Hamer

Autor: redportal.rs

#Barselona

#NBA

#leo vesterman

#partizan