Srpski centar čeka zvaničnu potvrdu

Sve više se zahuktava atmosfera pred zvanično proglašenje najkorisnijeg igrača NBA lige!

Srpski košarkaš i najbolji centar sveta Nikola Jokić po svim kriterijuma zaslužuje ovo veliko priznanje!

Sada je i zvanično glavni kandidat za osvajanje MVP nagrade, kako su 3 igrača svrstani u najuži finalni izbor.

Jokiću društvo prave plejmejker Golden stejta Stef Kari i Džoel Embid iz Filadelfije.

IZVOR: TW / @NBA

Srpski centar ne samo da je odigrao brilijantnu sezonu, oborio mnoge rekorde i upisao se u istoriju NBA lige, već je uspeo da odigra i celu sezonu regularnog dela od ukupno 72 meča bez ijedne propuštene utakmice!

Kada se zaokruži cela sezona dolazimo do podataka da je Jokić za 72 utakmice postigao neverovatnih 1.898 poena, 780 skokova i 599 asistencija sa prosekom od 26,4 poena, 10,8 skokova i 8,3 asistencije po meču!

Ova statistika potvrđuje da je srpski centar 3. košarkaš u istoriji NBA lige koji je u sve 3 kategorije bio rangiran u TOP 5 najboljih!

Bio je 3. najbolji poenter lige, 5. najbolji skakač i 3. najbolji asistent! To nikome nije pošlo za rukom gotovo 50 godina, još od legendarnih košarkaša Elgina Bejlora i Vilta Čemberlena koji su završili karijeru davne 1971. odnosno 1973. godine.

Embid je u proseku beležio 38.5 poena, 10.6 skokova i 2.8 asistencija za Filadelfiju. Kari je za Golden Stejt prosečno beležio 32 poena, 5.5 skokova i 5.8 asistencija.

IZVOR: TW / @nuggets

Ukoliko Jokić postane MVP biće 1. od 2008. godine koji je odigrao celu sezonu, a tek 5. u istoriji NBA lige kome je pored slavnih košarkaša Majkla Džordana, Kobija Brajanta, Kevina Garneta, Tima Dankana i Karla Maloune to pošlo za rukom!

Zahvaljujući srpskom centru Denver je na 3. poziciji Zapadne konferencije, u odnosu na 7. mesto koje su zauzimali tokom većeg dela sezone.

Ukoliko MVP nagrada završi u rukama srpskog Džokera on će biti 1. Srbin, a 3. Evropljanin koji je ispisao istoriju NBA-a!

Nadamo se najboljem! 💪

Autor: redportal.rs

#NBA

#Nikola Jokic

#dzoel embid

#mvp

#stef kari