Evo kada i kako da se prijavite?

Vlada Srbije je predložila da se noćnim barovima i klubovima pomogne isplatom bespovratnih sredstava. Ovo je predloženo s obzirom da je njihov rad bio ograničen s obzirom na pandemiju koronavirusa.

Iznos pomoći još uvek nije određen, ali će biti utvrđen posebnim aktom, zaključeno je na današnjoj sednici, na kojoj je usvojena Uredba o podršci radu klubova i barova.

Zainteresovani će moći da se, nakon objave javnog poziva, prijave na zvaničnoj internet prezentaciji Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, www.mtt.gov.rs, a rok za podnošenje zahteva je 15 dana od dana njegove objave.

Takođe, na sednici je zaključeno da se prihvati Program transformacije Poreske uprave za period 2021-2025. godine, koji je usmeren na izgradnju moderne poreske administracije.

Odlučeno je i da se osnuje Visoka škola strukovnih studija vazduhoplovne akademije, kojom se omogućava formalno obrazovanje pilota u okviru sistema visokog obrazovanja.

Vlada je usvojila i Program zaštite prirode za period od 2021. do 2023. godine, čiji je osnovni cilj unapređenje sistema zaštite prirode i očuvanje biodiverziteta, piše Telegraf.rs.

pročitajte još

TEŽAK UDES NA GAZELI

Autor: Telegraf.rs

#Klubovi

#Srbija

#država

#finansijska pomoć

#noćni barovi