Ekipa popularne serije još uvek se nije oglašavala na ovu temu

Od 27. maja počeće emitovanje novih 6 epizoda popularne serije Prijatelji, koja je poslednji put premijerno emitovana pre 17 godina. Pored redovne glumačke postave koja obuhvata glumce: Metjua Perija (Čendler), Dženifer Aniston (Rejčel), Kortni Koks (Monika), Lisu Kudrou (Fibi), Meta Leblanka (Džoi) i Dejvida Švimera (Ros), u novim epizodama naći će se i nekoliko poznatih ličnosti.

Dejvid Bekam, Džastin Biber, BTS, Džejms Korden, Sindi Kraford, Kara Delevinj, Ledi Gaga, Eliot Guld, Lari Henkin, Kit Harington, Mindi Kejling, Tomas Lenon, Kristina Pikls, Tom Selek, Džejms Majkl Tajler, Megi Viler, Riz Viterspun i Malala Juzafai biće gosti u novim epizodama, a upravo ovaj spisak bio je povod da se serija Prijatelji optuži za rasizam.

Foto: Instagram.com/@__f.r.i.e.n.d.s__33

Na društvenoj mreži Tviter korisnici zameraju što se u seriji neće pojaviti nijedan glumac tamne puti, a u nastavku vam izdvajamo neke od njih:

– Prošlo je 17 godina i još uvek niste ubacili nijednog crnog „prijatelja”? Možete samo pogledati spisak gostiju, gde nećete naići ni na jednu crnu osobu. Znao sam da tema raznovrsnosti ostaje samo na rečima.

– Nakon što su nas uverili da za deset sezona nema crnaca ili smeđih ljudi, oni okupljuju 25 slavnih osoba i izbegavaju da pronađu makar jednog crnca.

– Okupljanje prijatelja! Niko od njih nije crnac!? Ili: „Da budemo načisto, crni ljudi ne moraju da budu uključeni u sve!”

Ekipa kultne serije još uvek se nije oglašavala na ovu temu, prenosi Objektiv.rs.

Autor: redportal.rs

#Rasizam

#optužba

#prijatelji

#serija