Oštra polemika nastala izjavom Đukanovića o referendumu

Premijer Zdravko Krivokapić oštro je sinoć odgovorio na optužbe Mila Đukanovića, da se aktuelna vlada bavi revanšizmom i poručio predsedniku Crne Gore da će istorija i politička teorija dokazati da su, kako je naveo, "njegova pojava, vladavina i rezultati najveć poraz junačke Crne Gore".

Krivokapić ističe da je apsolutna neistina tvrdnja Đukanovića da se aktuelna vlada bavi revanšizmom, ali je poručio da je itekako odlučna u tome da, pred oslobođenim i nezavisnim pravosuđem, ruka pravde dođe do svakog ko se na bilo koji način ogrešio o građane Crne Gore, kršeći zakone i Ustav države.

- Ukoliko je predsedniku Đukanoviću i njegovim stranačkim partnerima savest čista - ne bi trebalo da budu toliko nervozni - kaže Krivokapić u saopštenju iz njegovog kabineta dostavljenom i Tanjugu.

Istakao je i da ne tvrdi samo vlada da je u vreme vladavine Đukanovićevog DPS nastala privatna i zarobljena država, da je organizovani kriminal bio infiltriran u vrhove vlasti, kao i da je državu zamalo udavila korupcija na visokom nivou, već je to, dodaje, u više navrata rečeno od međunarodnih faktora.

Sa Đukanovićem, dodao je, prva demokratska vlada i vlast u Crnoj Gori ne mogu imati kohabitaciju, što je dokazao domaćoj i međunarodnoj javnosti odbijanjem da potpiše reformu zakona kojim se oslobađa zarobljeno tužilaštvo.

- Nema drugog razloga da odbije osim straha od pravde, gubljenja tužilaštva i tužilaca koji su bili pod njegovom direktnom kontrolom i u njegovoj službi - poručio je Krivokapić.

- Đukanović i njegovo društvo, već 15 godina, skoro polovinu stanovništva ponižavaju, progone, kažnjavaju, diskriminišu, vređaju i stavljaju u red građana nižeg reda - naveo je premijer.

Premijer se oglasio posle Đukanovićeve izjave da oni koji su bili protiv nezavisnosti ne mogu predstavljati Crnu Goru, aludirajući na referendum iz 2006. godine. kada je polovina građana bilo protiv nezavisne Crne Gore.

Krviokapić je rekao da je tom izjavom Đukanović stavio žutu traku svakom građaninu koji se tada deklarisao za zajedničku državu.

Autor: tanjug.rs / redportal.rs

#Krivokapić

#Poraz

#crne gore

#junačke crne gore

#oštoro

#đukanović