Sa 50 godina otkrila je svoju novu strast 😍

Kineskinja Vang Lang (70) je strastvena trkačica, a u poslednje 2 decenije ima preko 100 istrčanih maratona. Iako mnogi penzioneri se opredele za mirniji život, ona je odabrala potpuno aktivan.

Počela je da trči tek sa 50 godina kako bi održala formu, ali ubrzo je shvatila da je to njena strast. Prvi maraton je trčala 2004. godine i od tada nije stala, a sada ukupno ima preko 100 završenih maratona. Od 2005. do 2017. godine 13 puta je završila godišnji Pekinški maraton, a ove godine postavila je novi rekord, postavši najstarija osoba koja je ikad završila maraton Liaoning u dužini od 168 kilometara, u roku od nekih 40 sati.

Prethodne godine odlučila je da se prijavi za verziju maratona na 110 km i da trči zajedno sa najboljom prijateljicom. Navodno je sačekala da je prijateljica sustigne oko 5-6 sati kako bi mogle zajedno da pređu cilj, ali ove godine je sama išla na maraton i izabrala najdužu moguću udaljenost.

Sigurno se pitate kako uspeva? Vang trči najmanje 20 kilometara 6 dana u nedelji, a u nedelju još trči zajedno sa članovima svog kluba za trčanje na duge staze. Najradije trči planinskim putevima u rodnom Liaoningu, ali zimi, kada vreme to ne dozvoljava, trči asfaltnim putevima. U proseku godišnje trči 5 meseci na putu i 7 meseci u planinama.

Takođe, ona je ljubitelj alpinizma i učestvovala je na međunarodnom planinarskom festivalu Taišan, gde je uspela da zauzme 27. mesto od 1.000 učesnika. Jednom je učestvovala u ekstremnom izazovu, gde je morala da trči 208 krugova na stazi nakon što je bila budna 48 sati. Uprkos njenim godinama, nije pretrpela gotovo nikakve povrede kolena ili članaka, što pripisuje svom surovom detinjstvu, koje joj je očvrstilo i telo i duh. Njen jedini ozbiljni problem je katarakta koja joj pogađa oči, zbog čega je maraton u Liaoningu završila uz pomoć kacige sa lampom na glavi koja joj je pomogla da bolje vidi put.

Autor: redportal.rs

#maraton

#penzionerka

#trčanje