Tragična smrt 26-godišnjeg mladića

Policija u Nišu uhapsila je mladića O.P. (18) iz Aleksinca zbog učestvovanja u tuči sa smrtnim ishodom na rođendanskom slavnju u kojoj je stradao Aleksa S. (26).

Takođe, policija je uhapsila i M. S. (1995) i Z. T. (2003) iz Aleksinca zbog postojanja osnova sumnje da je izvršili krivično delo učestvovanje u tuči.

Obdukcijom tela preminulog mladića, utvrđeno je da je njegova smrt nasilna, a ne prirodna. Kobna je bila povreda koju je mladić zadobio u predelu vrata, javlja Blic.rs.

- Takva povreda nikako ne može da nastane prilikom pada, isključena je mogućnost da je udarac glavom u stepenice bio smrtonosan. Povreda koja je dovela do smrti nastala je delovanjem mehaničke sile na vrat, bilo da je u pitanju pesnica ili neki predmet - kažu izvori upoznati sa ovim slučajem.

Takođe, mada prema prvim informacijama, Aleksa nije imao vidljivih povreda na telu, obducenti su ustanovili da su one ipak prisutne.

- Ustanovljeno je više povreda koje ukazuju da nije udaren samo jednom, što je potvrdilo sumnju da je bio žrtva tuče koja se kobne noći dogodila u kafani u kojoj se slavio rođendan - navode izvori.

Podsetimo, upućeni u slučaj naveli su da je mladić bio u besvesnom stanju, a da je nekoliko gostiju restorana pokušavalo da mu pomogne.

- Mada nije imao vidljivih povreda, dijagnostikom je ustanovljeno da ima krvarenje u mozgu zbog čega je životno ugrožen. Nakon što mu je prva pomoć pružena u aleksinačkoj bolnici, transportovan je na dalje lečenje u niški Univrzitetski klinički centar - rekli su upućeni.

Autor: blic.rs

#Aleksinac

#aleksa

#nis

#preminuo mladic

#tragedija