Promišljanje o svetu i problemima u njemu

SUBOTICA: Mural sa porukom Stav u nastanku osvanuo je na zidu Politehničke škole u Subotici kao deo međunarodnog projekta Oslikaj promenu (Paint the Change), saopšteno je iz organizacije tog projekta.

Učesnici ove umetničke smotre, đaci 3. i 4. godine navedene škole, pre izrade murala išli su na dvodnevne umetničke radionice. Na njima su ih mentori ohrabrivali da promisle o svetu i problemima u njemu i na osnovu toga definišu poruku koju bi poslali svom okruženju.

Projekat se realizuje u 3 zemlje (Grčka, Srbija, Velika Britanija), u sledećim gradovima: Atina, London, Beograd, Subotica i Vranje. Lokalni umetnici angažovani za strit art i grafite su Marko Stanković i Dejan Stošić iz Subotice. Video-aktivizam: Marka Žvaka (Dušan Čavić, Dušan Šaponja). Iz Politehničke škole učenici LT 3/11: Aleksandar Šanta, Jelena Cikora, Mihajlo Savić, Milena Popović, Nađa Gardijan, Aleksandra Kozma, Jovana Božinoski, Marina Marković, Minea Mijatov, Valentina Solar, kao i Milena Radulović iz odeljenja LT 4/11.

Autor: politehnickasu.edu.rs / redportal.rs

#Oslikaj promenu

#Paint the Change

#Stav u nastanku

#mural

#subotica