Građani zahtevaju javno izvinjenje ambasade 🤔

Prošlog meseca na kameri uhvaćena je žena belgijskog ambasadora u Južnoj Koreji koja je ošamarila prodavačicu, nakon što ju je ona optužila da krade odeću.

Naime, prodavačica je pratila ženu ambasadora jer je mislila da krade odeću. Nakon što je isprobala stvari, ona je izašla iz radnje a prodavačica je zatim krenula za njom. Na snimku se može videti kako se obe vraćaju u radnju nakon čega počinje sukob. U žustroj raspravi, učestvovao je još jedan prodavac koji je pokušao da ih razdvoji, a onda je žena ambasadora ošamarila prodavačicu.

- Nisam znala ko je žena kada sam napadnuta, ali ona je izgledala samouvereno i kao da joj nije bilo žao - rekla je zaposlena, a prenosi BBC.

Foto: Printscreen /reuters.com

Nakon napada, žena ambasadora odvedena je na ispitivanje u policiju jer ju je neko prijavio da je napala prodavačicu. Video-snimak koji je ubrzo postao viralan, privukao je mnogo pažnje, pa su tako neki zahtevali izvinjenje od Belgijske ambasade.

Kako prenosi BBC, ambasada je dala saopštenje za javnost u kom se ambasador izvinio za incident i za ponašanje svoje supruge.

Ambasadorka je navodno odvedena u policiju nakon što ju je neko prijavio da je napala zaposlene, međutim, u saopštenju je navedeno da je žena ambasadora trenutno u bolnici na lečenju jer je doživela moždani udar.

- Nadamo se da će njeno zdravlje brzo da se poboljša kako bi uskoro mogla mogla da pomogne policiji, i kako bi mogli da ostavimo ovaj incident iza nas - rekli su iz ambasade.

IZVOR: YT / South China Morning Post

Ovaj slučaj je izazvao ogromno nezadovoljstvo građana Južne Korje nakon što glasina da će žena ambasadora tražiti diplomatski imunitet, kako bi izbegla tužbu.

Autor: redportal.rs

#Ambasador

#Belgija

#Južna Koreja

#ambasadorka

#napad

#prodavačica