Reprize zakazane za 16, 19, i 24. maj

U današnjem Kasnom Zornjaku na RED TV-u Dragan Marinković Maca ugostio je izvođače brodvejskog mjuzikla Poslednih pet godina. Operska pevačica Mina Gligorić, glumac Žarko Stepanov i reditelj pomenutog komada Robert Bošković podelili su sa gledaocima utiske koji su se slegli nakon premijere i otkrili koliko je bilo teško izvesti neke delove predstave.

Foto: Printscreen RED TV

Naime, brodvejski mjuzikl Poslednjih pet godina premijerno je izveden 15. maja u Madlenianumu, dok su reprize zakazane za 16, 19, i 24. maj. Mjuzikl donosi jednu posebnu ljubavnu priču ispričanu na veoma neobičan način. Glavni likovi u predstavi - Keti i Džejmi prikazuju svoju ljubavnu priču od početka, od prvog poljupca, prvog seksa, strastvene ljubavi, života u zajednici do kraha odnosa.

Predstava je zamišljena tako da ženski lik o njihovoj vezi priča od kraja i ide prema početku, dok Džejmi otkriva kako je priča tekla od samog početka, otkada su se upoznali.

Mesec i po dana rada na predstavi sažeto je u sat i 20 minuta mjuzikla koji vas neće ostaviti ravnodušnim.

Foto: Printscreen RED TV

Ono što ovaj mjuzikl razlikuje od originalne verzije jeste i to što se Keti i Džejmi nalaze zajedno na sceni - on priča priču, a ona stoji pored njega, dok su u originalnog verziji Keti i Džejmi uvek odvojeni.

Mina Gligorić, kojoj je pripala uloga Keti, rekla je da je ova predstava bila jako veliki izazov za nju jer je operska pevačica, a ovaj projekat bio je sve sem opere. Ovo je moderni mjuzikl uz koji je morala da igra kao i plesači, zbog čega je morala biti veoma dobro pripremljena, objasnila je Mina tokom emisije.

Sličnog stava bio je Žarko Stepanov, koji je tumačio lik Džejmija u predstavi. Naime, glumac je izjavio da mu je ovaj mjuzikl bio najteži poslovni projekat na kome je radio (u pevačkom smislu), jer je na nekim mestima bilo potrebno pevati jako visoko, a mislio je da u tome neće uspeti.

Foto: Printscreen RED TV

Više o samom mjuziklu možete pročitati u tekstu ispod, a ukoliko ste premijeru propustili, možete ga pogledati u terminima rezerisanim za reprize.

Operska pevačica Mina Gligorić nedavno je o svom pozivu, predrasudama i životu govorila u intervjuu koji je dala za Redportal.rs, a možete ga pročitati u tekstu ispod:

Foto: Printscreen RED TV

Autor: redportal.rs

#Kasni Zornjak

#Robert Bošković

#mina gligorić

#mjuzikl

#poslednjih 5 godina

#red tv

#Žarko Stepanov