Ovo je najavio ruski predsednik Vladimir Putin

Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je da će u zemlji uskoro biti lansirana četvrta vakcina protiv infekcije koronavirusom.

- Četvrta će uskoro biti pušten u promet, a vakcinacija takođe uzima zamah - rekao je ruski predsednik danas na ceremoniji uručenja akreditiva ambasadora stranih država. Putin je podsetio da je Ruska Federacija već uspela da brzo stvori tri sopstvene efikasne vakcine.

redsednik Ruske Federacije pozvao je zemlje "petorke" Saveta bezbednosti UN i druge države da dobro rade u borbi protiv pandemije koronavirusa.

- Rusija je zainteresovana za saradnju sa stranim partnerima u borbi protiv globalne pandemije - rekao je šef ruske države.

Prema rečima predsednika, "epidemija je postala pravi test za takve univerzalne ljudske vrednosti kao što su solidarnost, uzajamna pomoć i humanizam". - Naša zemlja pruža ciljanu pomoć za više od 60 zemalja na svim kontinentima, delimo svoje iskustvo i pomoć u uspostavljanju proizvodnje domaćih lekova u stranim preduzećima - rekao je Putin.

Autor: redportal.rs

#Vakcina

#putin

#rusija