Večeras nastavak finalne serije

Košarkaški klubovi Crvena zvezda i Budućnost ove sezone se bore za pehar regionalne ABA lige i u nedelju su odigrali 1. utakmicu finalne serije.

Crveno-beli su na domaćem terenu uz podršku više stotina navijača pobedili Podgoričane rezultatom 82:78 u neizvesnoj i dramatičnoj završnici!

Kako su se na tribinama nalazile pristalice crveno-belih, uprkos zabrani prisustva navijača zbog epidemioloških mera, klub je kažnjen, a više o tome i samom meču možete saznati iz teksta ispod:

Večeras je na programu 2. finalna utakmica ova 2 tima i posle samo 48 sati odigraće se na domaćem terenu Crvene zvezde u hali Aleksandar Nikolić, ali ovog puta bez delija.

View this post on Instagram

A post shared by ABA Liga (@aba.liga)

IZVOR: IG / @aba.liga

Crveno-beli u prvoj utakmici nisu mogli da računaju na Marka Jagodića Kuridžu i Korija Voldena, a odluka o nastupu povređenih igrača u 2. utakmici biće doneta pred njen sam početak.

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić je pred novi okršaj sa Podgoričanima izjavio:

- Svesni smo da nas očekuje još teža utamica nego ona koju smo odigrali u nedelju. Očekujem još bolju Budućnost, pokazali su veliki kvalitet i imamo ogroman respekt prema njima. Akcenat je na analizi i pripremi za naredni meč u kome moramo biti energetski na visokom nivou. Takođe, koncentracija u igri mora da bude adekvatna značaju meča. U prošloj utakmici je bilo dobrih momenata i dobrih elemenata, ali i onih kojima nisam zadovoljan u kojima moramo biti bolji da bi došli do pobede - rekao je trener crveno-belih.

Do novog susreta Crvene zvezde i Budućnosti pogledajte najbolje momente iz 1. utakmice:

IZVOR: YT / ABA liga j.t.d

Treća utakmica se igra već u subotu u Podgorici, a šampion će postati ekipa koja 1. ostvari 3 pobede!

Ukoliko dođe do majstorice, 4. utakmica će se odigrati takođe u glavnom gradu Crne Gore u dvorani Morača, dok bi se finalna 5. utakmica odigrala u Beogradu.

Meč počinje u 20.30 časova, a prenos možete gledati na kanalima B92 i Arena sport 1.

Autor: redportal.rs

#ABA Liga

#Finale

#beograd

#buducnost

#crvena zvezda