Ništa mu nije sveto 😲😅

Upoznajte najstarijeg čoveka Australije, čoveka koji je preživeo svetske ratove, suše, depresije i pandemije - Dekstera Krugera. Dekster ima 111. godina i 124 dana. On je prestigao vojnika Džeka Loketa koji je umro 2002. godine, sa 111 godina i 123 dana.

Foto: Printscreen YouTube/ABC News (Australia)

Bivši hirurg veterine koji je i pesnik i pisac rođen je davne 1910. godine pre bilo kakvih telefona i frižidera, a svoj život proveo je na placu veličine 5.300 hektara. Dekster svaki dan popije potrebne vitamine, odradi jutarnje vežbe i baca se na pisanje svoje knjige, autobiografije o veku koji je proveo na Zemlji.

Dekster prati i sva trenutna dešavanja, kao što je korona, vakcine ali i nasilje u kućama i depresija kod mladih.

- Ljudi nisu srećni. Imaju mnogo dugova. Imamo previše novca koji troškarimo na gluposti. Dok nismo dobili svu ovu tehnologiju život je bio mnogo opušteniji. - rekao je Dekster za ABC.

NJegov sin koji ima 74 godine rekao je da je život njegovo oca jednostavan, da je on živeo u vremenu kada nije bilo ovoliko stresa, kada nisu jurio uspeh, nego si bio srećan čuvajući konje i krave. Sin je napomenuo i da je on oduvek bio aktivan, nikad nije imao viška kilograma, nije mnogo pušio i pio. Kada su u intervjuu pitali Dekstera koji je njegov recep za dug život, on je rekao:

Pileći mozak. Znate da pilići imaju glavicu i tu se negde nalazi neki mali mozak i preukusne male stvari. Samo jedan zalogaj - rekao je Dekster.

Foto: Printscreen YouTube/ABC News (Australia)

U staračkom domu, za Dekstera su rekli da ima oštar um i da je jedan od najzdravijih stanovnika ovog doma, i da je preteko i one od 80 i 90 godina.

Foto: Printscreen YouTube/ABC News (Australia)

Autor: redportal.rs

#Kljuć

#Najstariji čovek

#Pileći mozak

#australija

#dug život