Srpski teniser upisao novu nedelju na vrhu

Najbolji teniser sveta Novak Đoković nastavio je da pomera granice na vrhu ATP liste po broju upisanih nedelja na tronu.

On je ovog ponedeljka upisao 321. nedelju na 1. mestu, a porazom u finalu Masters turnira u Rimu izgubio je 400 bodova i sada ima ukupno 11.063 boda za 1.270 bodova više od drugoplasiranog Danila Medvedeva koji ima 9.793 boda.

Na 3. mestu je pobednik Rima Rafael Nadal koji ima samo 133 boda manje od Rusa. Španac je odbranio bodove iz finala Rima 2019. godine, koji su se zbog pandemije računali na ATP listi, pa su njegovi bodovi ostali nepromenjeni.

Kada je u pitanju najbolji teniser sveta Novak Đoković on će 1. mesto zadržati najmanje do 14. juna što znači da će i naredne 3 nedelje ostati na vrhu. 💪

Prema kalkulacijama pred Rolan Garos koji počinje za 2 nedelje, tenis bi mogao da dobije novog vladara samo u slučaju ako Medvedev stigne do finala ili do kasne faze takmičenja, a Đoković ispadne u ranoj fazi takmičenja.

Medvedev ne brani bodove u Parizu, dok Nole brani 1.200 bodova iz prošlogodišnjeg finala na Rolan Garosu.

Po broju Masters titula Đoković i Nadal su se izjednačili i sada obojica imaju po 36 trofeja, dok su po broju titula na Grend slemovima izjednačeni Nadal i Federer sa po 20, dok ih Novak do sada ima 18.

IZVOR: TW / @atptour

Autor: redportal.rs

#Rafael Nadal

#atp

#atp lista

#danil medvedev

#novak djokovic