Sa 17 je skidao i dodirivao devojke po grudima i zadnjici. Sa 18 silovao polnim organom ili prstom simulirao seksualni odnos.

Kada smo imali 13 godina, terao nas je da pričamo o erogenim zonama. Sve nas je bilo jako sramota. A onda nas je podelio u parove, rekao nama devojčicama da žmurimo i da nas dečaci dodiruju svuda. I po intimnim delovima.

Ovim rečima danas 48-godišnja T. S, nekada polaznica kulta ličnosti Miroslava Mike Aleksića, opisuje kako je počinjao Mikin izopačeni proces indoktrinacije budućih žrtava u takozvanoj školi glume, koja je tokom više decenija bila paravan za zadovoljavanje njegovih seksualnih nagona.

Sa 13 je terao devojčice da pričaju o erogenim zonama. Sa 14 da ih dečaci pipkaju po intimnim delovima. Sa 16 ih je napadno propitivao: "Da li se krešeš? Da li svršavaš?".

Sa 17 skidao i dodirivao po grudima i zadnjici. Sa 18 silovao polnim organom ili prstom simulirao seksualni odnos.

Sve ovo uz izdašnu reklamu od emisije Dok anđeli spavaju TV voditeljke Marine Rajević Savić i njoj sličnih, koji su Mikinu mučionicu godinama predstavljali kao vrelo vrhovnih duhovnih i društvenih vrednosti u Beogradu i Srbiji. Kakva ironija!

Sagovornica T. S. za Blic će u sudskom procesu biti svedok na strani glumica koje su Miku Aleksića optužile za silovanje ili seksualno zlostavljanje. U dramsku grupu Radio Beograda upisala se 1982, kada je imala 9 godina.

- Tražio je da zažmurimo, a zatim da nam dečaci rukama prelaze po celom telu, od glave do pete. I po intimnim delovima. Sve nas je bilo jako sramota. Bila sam zbunjena i zgrožena, ali Miki nije smelo da se kaže “ne”! Mika je birao ko će s kim biti u paru. Sećam se, dečak koji je bio sa mnom zvao se Vojkan, prezime sam zaboravila. Mika nas je posle pitao da opišemo kako se osećamo. Jasno se sećam, rekla sam “jezivo”, a on je pobesneo i terao me da tačno opišem. Pokušavala sam sebi to da objasnim kao vežbu glume, jer ćemo to morati i na filmu da radimo. Tek kasnije, kada sam odrasla, shvatila sam koliko to nije normalno. Deca ne snimaju seksi scene – priča svedok T. S.

Zbog odgovora koji je dala, Aleksić ju je vrlo brzo izbacio iz škole. Rekao joj je da više ne dolazi, jer tu ne pripada.

- Uradio je to, kao i sve drugo, pred svima, da bi me još više ponizio. To mi je došlo kao spas, sama se nikad ne bih usudila da odem - kaže T. S.

Namirisao bi strah i postajao još gori

Posle prvobitnog šoka počela je da oseća slobodu. Kao ni mnoge polaznice koje su prošle kroz ovaj zastrašujući koktel psihičkog i seksualnog zlostavljanja zamaskiran u “školu života”, ni danas ne ume da objasni šta ju je držalo u takozvanoj školi i zašto je ranije nije napustila.

- Smučio mi se ceo taj glumački svet, nisam ni imala ambiciju da upišem Akademiju. Bila je to neka čudna mešavina mržnje, fascinacije jednim moćnim i harizmatičnim čovekom i želje da ga zadovoljim, ali i straha od neuspeha, što se na kraju i dogodilo – kaže T. S.

Nikada i ni sa kim na ovu temu nije pričala, do skoro. Malo pre nego što su glumice Milena Radulović i Iva Ilinčić hrabro izašle u javnost, majci i sestri je ispričala svoje traumatično iskustvo. Policiji se javila čim je pročitala Mileninu ispovest, spremna da ispriča sve što je i sama preživela.

T. S. priča kako nisu sva deca imala isti tretman. Neki danas poznati glumci (imena je rekla policiji) imali su bolji status i njih je Mika manje kinjio.

- Najteže je bilo onima koji su bili stidljivi ili preosetljivi, kao što sam ja postala. Taj strah bi namirisao i postajao još gori. Kada sam ulazila u pubertet i počinjala da se zaokrugljujem počeo je da me vređa na račun fizičkog izgleda. Govorio je da sam debela, da mi je “veliko dupe”. U sedmom razredu sam na svojih 168 centimetara imala 57 kilograma, što nije malo, ali nije ni da sam bila slonica. On je, međutim, učinio sve da se tako osećam. Ono što me danas najviše boli jeste ta moja dečija potreba da me Mika zavoli i pohvali, i tada bih sve učinila za to. Bila nam je velika čast kada bi nekog od nas izabrao da mu kupimo kafu ili cigarete, drinu bez filtera, koju je nemilice pušio u tom sobičku na petom spratu Radio Beograda – priseća se T. S.

Dečaka kaznio skidanjem pantalona

Nekoliko meseci nakon što se T. S. upisala u dramsku grupu, usledio je i prvi šokantni događaj sa seksualnom konotacijom.

- Mika je izabrao mene i još tri devojčice kao i danas poznatog glumca (identitet poznat redakciji) da snimamo nekakvu seriju, to jest jednu epizodu. Iako su uloge bile male, snimanje je trajalo nekoliko dana, od ujutru do uveče na Košutnjaku. Čekajući na svoj red, mi smo trčali okolo, igrali se. Kada smo posle snimanja prvi put došle na probu, Mika je nas petoro pozvao i toliko je vikao da se tresao ceo Radio Beograd. Najšokantnije mi je bilo što je kaznio tog dečaka koji nas je “na snimanju jurio i dizao nam suknjice”, čega se ja zaista ne sećam da se dogodilo! Rekao mu je da se popne na sto i pred celom grupom skine pantalone, što je on i uradio. Onda se razdrao: “Sada svi mrš napolje!” Došla sam kući uplakana i rekla da sam izbačena iz grupe. Nažalost, ipak sam se vratila. Počele su moje godine terora - kaže T. S.

Autor: Blic / redportal.rs

#Mika Aleksić

#gluma

#ŠKOLA

#Žrtva