Gosti će se testirati 7 dana nakon održavanja događaja

U zagrebačkom Golf klubu Riversajd sinoć je održan drugi pilot-projekat: simulacija svadbene svečanosti sa oko 130 zvanica, a sve se sprovodi u saradnji sa Kriznim štabom za borbu protiv koronavirusa i Institutom za javno zdravlje.

Na ovoj simulaciji nije bilo mladoženje i mlade, ali svi ostali elementi, od žive muzike, di-džeja do večere posluživane u više krugova, bili su identični kao na pravoj svadbenoj svečanosti.

Zabava je trajala do ranih jutarnjih sati.

Za razliku od prve pilot-zabave u četvrtak, na sinoćnjem okupljanju učestvovale su tri grupe gostiju - revakcinisani, testirani (dan ranije PCR testom) i osobe koje su u poslednjih 6 meseci preležale COVID-19.

Gosti će se testirati 7 dana nakon održavanja događaja, a očekuje se da će rezultate oba testiranja objaviti Štab civilne zaštite.

Povoljan ishod oba testiranja, nadaju se organizatori, biće korak prema normalnom životu i mogućnosti za otvaranje ugostiteljstva i ostalih industrija.

Nakon vrlo uspešnog prvog pilot-projekta održanog u četvrtak, na kojem je bilo prisutno više od 80 osoba, sinoć je drugi pilot-projekat održan s ciljem da pokaže da su i svadbene svečanosti sigurne, prenosi Hina, piše 021.rs.

IZVOR: YT / CROPIX

Autor: 021.rs/redportal.rs

#Hrvatska

#koronavirus

#pilot-svadba

#projekat