Teniski spektakl odigran je u Večnom gradu

Najveći rivali u istoriji tenisa Novak Đoković i Rafael Nadal odigrali su danas spektakularno finale Masters turnira u Rimu!

Đoković - Nadal 1:2 (5:7, 6:1, 3:6)!

Nadal je osvojio 1. set sa 7:5 i poveo sa 1:0 za 75 minuta igre, a onda je Nole furiozno izjednačio na 1:1 tako što je dozvolio Špancu da osvoji samo 1 gem u 2. setu (6:1)! Više o tome saznajte iz vesti ispod:

Na startu odlučujućeg seta Španac je poveo sa 0:1, ali je Nole ubrzo izjednačio na 1:1! Sa nulom je Nadal uzeo naredni gem i vratio prednost od 1:2, a onda se raspravljao sa sudijom.

Nole hladan kao špricer bez trunke umora izjednačio je na 2:2, ali je u sledećem gemu Rafa uspeo da spasi 2 brejk lopte i povede sa 2:3! Odigrao je Španac neverovatno sledeći gem i uz 3 brejk lopte uvećao prednost na 2:4!

Kao mašina odigrao je Nadal i poveo sa 2:5, a onda je imao set loptu koju nije iskoristio, pa je Nole smanjio zaostatak na 3:5! Usledio je servis Nadala za pobedu koji je iskoristio i postao novi šampion Masters turnira u Rimu!

IZVOR: TW / @TennisTV

Rivalstvo Noleta i Rafe traje 15 godina! Njihov 1. susret odigrao se na Rolan Garosu davne 2006. godine, kada je Španac pobedio.

Ovo je bio njihov 57 međusobni susret u kojima Nole i dalje vodi sa 29:28! Odigrali su 29 finala u kojima Nole takođe vodi sa 15:13, a u Rimu su igrali 6 puta u finalu i tu Rafa je uvećao prednost na 4:2.

Đoković nije uspeo da odbrani trofej, kojih do sada ima 5, a Nadal je osvojio svoj 10. trofej u Večnom gradu!

Po intezitetu i energiji tokom igre niko ne bi rekao da su ova dva rivala praktično veterani u tenisu i da će Đoković za 6 dana napuniti 34 godine, a Nadal početkom juna 35!

Po broju titula na Masters turniru Nole i Rafa su se izjednačili i sada obojica imaju po 36 titula!

Autor: redportal.rs

#Finale

#Italija

#masters turnir

#novak djokovic

#raafel nadal

#rim