Požar je prouzrokovala sveća

U požaru koji se desio noćas oko 3.30 č. u Šašincima kod Sremske Mitrovice, nastradala je sedmogodišnja Lj. J, dok se njena majka, brat i sestra nalaze u teškom stanju.

Nezvanično, požar je prouzrokovala sveća, budući da je porodica živela u kući bez struje, na samom početku sela kod vašarišta.

- Sestra je vrištala i zapomagala upomoć. To me je probudilo negde oko tri sata noćas. Bio je dim svuda oko nas, požar je već zahvatio pola kuće. Sestra je razbila prozor i razvalila vrata, deca su vrištala. Bilo je jezivo... Ščepao sam decu i potrčao napolje, nisam video da Ljubica fali - priča kroz plač Željko, ujak nastradale devojčice.

Međutim, kada su videli da sedmogodišnje Ljubice nema, već je bilo kasno.

Vatra zahvatila celu kuću i devojčicu u njoj. Mitrovački vatrogasci stigli su ubrzo po pozivu, ali devojčicu nisu mogli spasiti, navedeno je.

Ugljenisano telo devojčice nađeno je pored kreveta, sklupčano zajedno sa mačkom.

Majka (27) živela je sama sa četvoro dece.

- Majka sa dvoje dece primljena je u bolnicu u ranim jutarnjim satima, gde su odmah zbrinuti na Dečijem odelenju. Zbog tekih opekotina devojčica je upućena u Institut za majku i dete u Beogradu, rečeno je u Opštoj bolnici u Sremskoj Mitrovici.

Autor: Telegraf / Blic.rs

#Požar

#dete

#tragedija