Iiiiiii rezervacije mogu da počnu!

Mnogi koji su planirali letovanje u Turskoj, danima su čekali sa razervacijama jer nisu znali da li će i pod kojim uslovima biti omogućen ulazak u tu zemlju.

Direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije Aleksandar Seničić podelio je lepe vesti, pored toga što je Evzoni od juče otvoren za sve putnike, Seničić je otkrio i da je stigla potvrda i od Turske, kao i da će prihvatati sve vakcine na granici.

- Situacija u Turskoj je dosta komplikovana i zbog velikog verskog praznika je bio potpuni lokdaun u državi, a popuštanje mera sledi u ponedeljak - kaže on.

Bivši ambasador Turske u Srbiji Tanžu Bilgič nedavno je izjavio je da je samo više od 10 odsto turske populacije vakcinisano i da je siguran da će građani Srbije ove godine moći da putuju bez PCR testa u Tursku.

On je istakao da stupa na snagu sporazum koji je postignut, da se priznaju sertifikati o vakcinaciji bez obzira na to o kojoj vakcini je reč.

Grčka ublažila mere - šta je na snazi?

Sertifikat o vakcinaciji omogućava turistima da bez ikakvih dodatnih dokumenata pređu granicu Grčke, samo je bitno da je prošlo 14 dana od revakcinacije.

- Za one koji nisu vakcinisani potreban je negativni PCR test, a za decu koja su u pratnji vakcinisane, odnosno, osobe sa negativnim PCR testom, ne treba nikakva dokumentacija. U Grčkoj sve radi normalno i popuštene su mere u najvećem obimu, i očekuju se dodatna popuštanja. Ono što je i dalje na snazi jeste zabrana kretanja od pola 1 noću do 4 ujutru - navodi Seničić.

Seničić kaže da u 4 zemlje u okruženju možemo bez ikakvih dodatnih dokumenata - a to su Severna Makedonija, Albanija, Crna Gora Bosna i Hercegovina.

Autor: Mondo

#Turisti

#Turska

#grčka

#letovanje

#mere