Osim slatkiša i ličnih stvari, u grob su stavljene i dečakove igračke,među kojima i plavo-beli policijski džip. 😔

Uz zvuke posmrtnog marša na groblju u Popovcu danas je sahranjen tragično nastradali dečak Edin Krstić (4) iz Popovca, koga 12. maja u tom niškom selu kombijem udario S. J. (48) iz Niša i usmrtio ga na licu mesta.

Mališana je na poslednji počinak ispratila tužna kolona rođaka i prijatelja porodice, koja se idući pešice od njihove kuće do lokalnog groblja, zaustavljala na svakoj raskrsnici. Meštani Popovca, suznih očiju, krsteći se, odavali su počast nastradalom dečaku iz svojih dvorišta. Mali beli kovčeg koga su nosilи članovi najuže dečakove porodice na putu ka groblju na kratko se zaustavio na kobnoj raskrsnici ulica Maršala Tita i Železničke u Popovcu, na kojoj se desila strašna nesreća. Tu su trubači odsvirali tužne taktove posmrtnog marša a potom nastavili ka groblju.

Članovi najuže porodice, oprostili su se od dečaka pre nego što je kovčeg spušten u raku. Otac dečaka Bojan, ćutke i u tišini, dugo je klečao i plakao, nad otvorenim sandukom sa telom mališana, grleći i ljubeći ga. Majka Kristina, koja je kobnog dana bila sa njim, slomljena tugom jedva je stajala na nogama.

- Anđele moj, sunce moje 😥😥😥 - plakala je Kristina grleći i ljubeći poslednji put nastradalog sina.

Od Edina su se oprostili i njegova sestra Nikolina (9) i brat Florijan (6)…

- Jao sunce moje, ko će sada da mi dođe - bila je neutešna baka dečaka.

Osim slatkiša i ličnih stvari, u grob su stavljene i dečakove igračke,među kojima i plavo-beli policijski džip.

Kiša koja je počela da pada kada je pogrebna povorka krenula od kuće dečaka, pretvorila se u pravi pljusak u trenutku kada je mali beli kovčeg spuštan u raku, uz taktove posmrtnog marša. Nakon što je kovčeg pokriven zemljom, pljusak je stao…

Vozač zaćutao u tužilaštvu

Vozač kombija S. J. (48) iz Niša, koji je uhapšen zbog sumnje da upravljajući kombijem udario četvorogodišnjeg dečaka I naneo mu povrede od kojih je preminuo na licu mesta, saslušan je danas u Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu koje je predložilo da mu se odredi pritvor kako tokom istrage ne bi uticao na svedoke. Na saslušanju u tužilaštvu, S. J. se branio ćutanjem. On se sumnjiči da je izvršio krivično delo teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

Roditelji dečaka ispričali su da je u momentu nesreće dečak sa biciklicom stajao pored puta ne na kolovozu, te da je vozač, pošto ga je udario kombijem, utrčao u poštu da plati račune.

Sve okolnosti tragičnog događaja biće utvrđene istragom.

Autor: Blic

#Edin Krstić

#Niš

#SAOBRAĆAJNA NESREĆA