Srpski teniser već spreman za naredni meč

Najbolji teniser sveta Novak Đoković uspešno se plasirao u četvrtfinale pobedom nad 21-godišnjim Alehandrom Davidovičem Fokunom sa ubedljivih 2:0 u setovima (6:2, 6:1)!

Srpski teniser je odigrao najbolji meč na šljaci ove sezone i svima vratio nadu da će odlično igrati u nastavku takmičenja.

Sada ga u borbi za polufinale očekuje grčki teniser Stefanos Cicipas koji je uspešno savladao 9. tenisera sveta Matea Beretinija sa 2:0 u setovima (7:6, 6:2) i zakazao meč sa Đokovićem!

Cicipas je 5. najbolji teniser sveta i na Masters turniru u Monte Karlu, koji je 1. turnir na šljaci ove sezone, osvojio je 1. trofej ove godine, a ukupno 6. trofej u karijeri!

IZVOR: TW / @TennisTV

Đoković je nakon pobede nad Špancem bio vidno zadovoljan svojom igrom, ali i povratkom publike na tribine:

- Mislim da sam igrao dobro, iako mi je odmah oduzeo servis. Imao sam neke greške, odmah sam uzvratio brejk i uspostavio sam kontrolu na terenu. Sa linije sam bio jači nego on koji je imao i nekoliko duplih grešaka koje su mi pomogle da dođem do brejka - rekao je Đoković, a zatim se osvrnuo na podršku sa tribina.

- Nedostajala mi je publika. Oni su najveći razlog zašto se bavim tenisom. Lepo je videti ih na tribinama. Nadam se da ću ostati na turniru još nekoliko dana i da uživam u publici i igranju pred njima - poručio je Novak.

Četvrtfinale između Đokovića i Cicipasa igra se u petak!

Autor: redportal.rs

#cetvrtfinale

#masters turnir

#novak djokovic

#rim

#stefanos cicipas