Da li je tačno da se sve već desilo, samo što neki od nas to mogu jasnije da vide?

Prošle godine je internet preplavila stranica jedne stare knjige koja je napisana ranih pedesetih godina prošlog veka. Dakle, pre skoro 70 godina. Razlog je bio više nego zanimljiv, budući da se radi, ni manje ni više, o knjizi koja je bila neka vrsta tehničkog plana o naseljavanju Marsa, pod imenom Projekat Mars (Das Marsprojekt) koju je napisao nemački naučnik Vernher fon Braun.

Knjiga je bila naučnog karaktera, a predstavljala je tehničke specifikacije kako bi put i naseljavanje Crvene planete trebalo da izgleda. Ono što je ljudima upalo u oči jeste da je vođu ljudi na Marsu fon Braun krstio imenom - Ilon (Elon)!

Foto: reddit.com/imbluexephos

Budući da se Ilon Mask zadnjih godina prilično istakao u planovima o kolonizovanju ove planete, mora se priznati da je ovo prilično neobična okolnost. Međutim, treba reći da je fon Braun ovo ime zamislio kao ime za funkciju (nešto kao "vrhovni upravnik"), a ne kao lično ime. Ipak, koicidencija nije baš mala, zar ne?

Da stvar bude zanimljviija, ovo je jedan od Maskovih pratilaca po imenu Tobi Li ostavio na njegovom Tviter profilu, na šta se i sam Mask iznenadio i pitao da li je to sigurna i proverena činjenica. U odgovorima su mu pratioci objasnili da je von Braun verovatno ime za tu funkciju preuzeo iz hebrejskog jezika u kom reč ilon označava sudiju.

Bilo kako bilo, čak ni sam Ilon nije poverovao da je neko pre 70 godina rekao da će ilon upravljati ljudima na Marsu. 😂

IZVOR: TW / @tobyliiiiiiiiii

IZVOR: TW / @elonmusk

Autor: redportal.rs

#Ilon Mask

#mars projekat

#spacex