Cena bitkoina odmah pala

Izvršni direktor Tesle Ilon Mask je juče objavio na svom Tviter profilu da će ova kompanija prestati da prihvata bitkoin pri kupovini Tesla automobila. Razlog tome je što su zabrinuti zbog velikog rasta upotrebe fosilnih goriva za pronalaženje bitkoina. Nakon toga, cena bitkoina je opala za oko 5% i to za samo nekoliko minuta od njegovog tvita.

- Tesla je obustavio kupovinu vozila koristeći bitkoin. Zabrinuti smo zbog brzo rastuće upotrebe fosilnih goriva za eksploataciju bitkoina i transakcija, posebno uglja, koji ima najgore emisije od bilo kog goriva. Kriptovaluta je dobra ideja na mnogim nivoima i verujemo da ima perspektivnu budućnost, ali ovo ne može imati velike troškove za životnu sredinu. Tesla se neće prodavati nij za jedan bitkoin i nameravamo da ga koristimo za transakcije čim rudarstvo pređe na održiviju energiju. Takođe, razmatramo i druge kriptovalute koje koriste <1% bitkoin energije/transakcije - objavio je Ilon obaveštenje kompanije u svom tvitu.

Podsećamo, u februaru ove godine kompanija Tesla je kupila bitkoin u vrednosti od 1,5 milijardi dolara. Tada su rekli da će više investirati u bitkoin ili druge kriptovalute, kao i da će početi da prihvataju bitkoin kao način plaćanja za svoje proizvode. Zbog svega toga, cena bitkoina, ali i drugih kriptovaluta je naglo skočila poslednjih meseci.

IZVOR: TW / @elonmusk

Autor: redportal.rs

#Ilon Mask

#Tesla

#bitkoin

#kriptovalute

#tesla automobili