Državni vrh čestitao islamski praznik

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je danas Ramazanski Bajram Reis-ul-ulemi Islamske zajednice Srbije i glavnom muftiji Islamske zajednice u Srbiji, kao i svim vernicima islamske veroispovesti

- Neka Bajramska poruka večne i neprolazne ljubavi Božije nadahne svakog vernika da prazničnu radost deli sa svojim bližnjima, jačajući u dušama trajne ljudske vrednosti ljubavi, poštovanja i razumevanja- napisao je predsednik Srbije.

Čestitali su i ostali državni zvaničnici Srbije.

- Neka ovaj veliki praznik u srcima onih koji ga slave unese mir, ljubav i razumevanje, da se u slozi i radosti okupite sa svojim porodicama. Duhovne vrednosti inspirišu međuljudske odnose koje treba da čuvamo i negujemo, da se okupljamo u prijateljstvu i pošaljemo snažnu poruku da su lepota različitosti i dobri komšijski odnosi osnova svakog prosperitetnog društva. Želim vam da Ramazanski bajram u vaše domove donese puno zdravlja, ljubavi i blagostanja- poručila je Mihalovićeva.

- Izazovna vremena poput današnjeg podsećaju nas da je od suštinske važnosti okrenuti se istinskim vrednostima, negovanju tolerancije, solidarnosti, duhovne sloge i tradicije. Bogatsvo naše zemlje jeste u različitostima, čije nas postojanje obavezuje na međusobnu saradnju, uvažavanje i poštovanje- poručila je premijerka i poželela granima islamske veroispovesti da predstojeći praznik provedete u miru, zdravlju i radosti okruženi svojom porodicom i bližnjima.

- Neka praznik donese pre svega dobro zdravlje u ovim vremenima punim izazova. Sa svojim najbližima provedite trenutke radosti koje donosi ovaj veliki praznik- navedeno je u čestitki ministra Rakića.

- Solidarnost i međusobno razumevanje jedini su ispravan put ka društvu u kojem će svaki čovek biti jednako poštovan. Veliki praznici uvek nas podsete na to da je najvažnije da budemo jedni drugima prijatelji i da uvek pomognemo onima kojima je potrebno. Želim vam da Ramazanski bajram proslavite u zdravlju i radosti, u krugu porodice- istakao je gradonačelnik Vučević u čestitki.

- Ramazanski bajram je izuzetna prilika da pokažemo toleranciju, poverenje, razumevanje, međusobno uvažavanje i suživot naroda, vera i kultura, kao što nam nalaže viševekovna tradicija na našim zajedničkim prostorima- poručila je ministarka u čestitkama koje je uputila reisu-l-ulemi Islamske zajednice Srbije i glavnom muftiji Islamske zajednice u Srbiji.

Neka tolerancija ovlada našim srcima i domovima, a poverenje i saradnja ojačaju veze između svih građana Sandžaka- poručila je Curić.

- Želim Vam da svaki pojedinac i porodica Bajram dočeka i provede u zadovoljstvu i miru, ispunjen ljubavlju i okružen svojim najmilijima. Neka radost duhovne obnove i velikog praznika ispune srca i nadahnu da činjenjem dobrih dela i blagodarenjem Bogu složno i zajedno činimo sve, za bolju budućnost naše države radujući se svakom opštem uspehu - navela je Milošević i poželela svima dobro zdravlje, sreću i blagostanje, saopštila je Pokrajinska vlada.

- Svemogući Bog u svetoj knjizi Kuran imperativno poziva ljude da se takmiče u dobru. Ovaj poziv treba da nas uključi u takmičenje u činjenju dobrih dela, takmičenje koje neprekidno traje - čestitka predsednika skupštinskog Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova Muamer Bačevac.

Šef srpske diplomatije ukazao je u čestitkama da praznične dane prati duh razumevanja, zajedništva, tolerancije i mira u našem društvu.

- Povodom Ramazanskog bajrama, svim građanima Republike Srbije muslimanske vere upućujem iskrene čestitke, uz želju da praznične dane provedu u miru, ljubavi i blagostanju. Ovaj veliki praznik je prilika da sve podseti na vrednosti praštanja i solidarnosti, brige za bližnje, koje su nam posebno potrebni u ovim vremenima punim izazova, straha i strepnji. Neka praznik donese mudrost i snagu u prevazilaženju svih iskušenja i podstakne sve na međusobno poštovanje i razumevanja. Želim vam da Bajram provedete ispunjeni radošću i slogom - istice se u čestitki potpredsednice Vlade Republike Srbije i ministarka kulture i informisanja Maja Gojković.

Autor: Tanjug AP

#Bajram

#Islam

#Predsednik

#Srbija

#Vlada