Veliki jubilej slavne američke teniserke

Legendarna američka teniserka Serena Vilijams odigrala je svoj jubilarni 1000. meč u karijeri!

Ova slavna 39-godišnja teniserka je, nažalost, poražena u jubilarnom meču na Masters turniru u Rimu od Argentinke Nadje Podorske koja ju je savladala rezultatom 7:6, 7:5.

Ipak to ne smanjuje ogroman uspeh ove legendarne američke teniserke, koja je karijeru započela davne 1995. godine, a već 1999. godine osvojila je svoj 1. Grend slem trofej na US Openu sa samo 17 godina.

Ona je 2002. godine 1. put postala 1. teniserka sveta, a u dosadašnjoj karijeri dugoj 26 godina osvojila je ukupno 73 titule, 23 Grend slem trofeja, pobedila je 851. put, a izgubila 149. puta za više od 2 decenije profesionalnog bavljenja belim sportom!

IZVOR: TW / @usopen

U karijeri je provela ukupno 319 nedelja na vrhu svetske rang liste u ženskoj konkurenciji, a trenutno je na 8. mestu najboljih teniserki sveta.

Najbolji teniser sveta Novak Đoković čestitao je Sereni na ostvarenom uspehu dirljivim rečima podrške i divljenja za sve dosadašnje postignute uspehe u istoriji tenisa.

- Serena, čestitam na tvom velikom postignuću, odigranom 1000. meču u karijeri. Reči ne mogu da opišu koliko si doprinela tenisu, generalno, i na muškoj i na ženskoj strani. Ti si ikona ovog sporta. Hvala na svemu što si uradila, na terenu i van njega, i na svemu što i dalje radiš. Inspirišeš i mene i druge igrače, na obe strane, muškoj i ženskoj. Veoma smo uzbuđeni što delimo istu eru sa tobom. Želimo ti sve najbolje, šampionu! Nastavi tako, i srećan sam što te i dalje gledam na terenu - poručio joj je srpski teniser.

IZVOR: TW / @atptour

Autor: redportal.rs

#1000 mec

#novak djokovic

#serena vilijams

#tenis