Od Mirinog osmeha smrt se postidela

Dvadeset drugog januara ove godine napustila nas je naša poznata glumica Mira Furlan. Povodom Mirine smrti u Jugoslovenskom dramskom pozorištu juče je održana komemoracija. Tom prilikom, pored nekoliko govornika, koji su nadahnuto govorili o Miri, pušten je i video-zapis oproštaja Žarka Lauševića, njenog dugogodišnjeg prijatelja i kolege.

- Mi smo glumci, nama je sve to lako. I ljubav i mržnja i bol i strah. Suze su lična stvar. Prva suza ovde, na ovoj sceni sa njom, Mirom Furlan. Bila je to premijera naših Iluzija, naših pozorišnih iluzija. Suze zajedno ovde sa njom na sceni, suze cele sale, našeg voljenog pozorišta čijim imenom nismo prestali da se dičimo ni posle sopstvenih umiranja pod ovim krovom. Nekoliko godina kasnije smo tamo daleko zajedno pustili suzu zbog novog susreta, ali i naših izmenjenih života.

- Mira Furlan je bila plave krvi, i na sceni i van scene. I kad bi i briljirala u ulozi neke prostakuše, plemkinja u njoj se pokazivala. Nije je mogla uniziti nijedna životna situacija. Posle tog osmeha i najveći krivokletnici su mogli da osete samo stid. Mislim da se i smrt postidela.

IZVOR: YT / Alo

Autor: redportal.rs

#Iluzije

#Mira Furlan

#jdp

#Žarko Laušević