Poslednja zvezda rege muzike je umrla 11. maja 1981, ali stiče se utisak da nikad nije ni otišao

Juče se navršilo 40 godina od prerane smrti poslednje zvezde rege muzike Boba Marlija, koji je tada imao svega 36 godina. Muzičar je umro od kancera koji mu se od prsta na nozi brzo proširio na pluća i mozak, ali njegovo zaveštanje živi i danas.

Međutim, njegove poslednje reči koje je uputio sinu Zigiju, koji je takođe postao muzičar, on pamti i danas.

- Na putu nagore, povuci me sa sobom. Na putu na dole, nemoj me razočarati - to su bile poslednje reči mog oca koje mi je uputio. To su reči oca koje upućuje svom sinu kako bi mu dao deo odgovornosti koje mora da nosi na svojim ramenima - napisao je Zigi u objavi na svom Instagram profilu.

Marliju je melanom na prstu primećen još 1977. godine, ali je odbio da ga amputira jer se to kosilo sa njegovim verskim ubeđenjima. Umesto toga mu je uklonjen nokat i deo kože. Međutim, rak se narednih godina brzo proširio na ostale delove tela, tako da je muzičar preminuo 11. maja 1981. godine.

Njegova sahrana na Jamajci je bila državnog karaktera, koju su propratili svi mediji. Posmrtni govor je držao premijer Edvard Seaga. I pored toga što je umro relativno mlad, njegove pesme se i danas slušaju, a često i obrađuju u novom ruhu.

View this post on Instagram

A post shared by Ziggy Marley (@ziggymarley)

IZVOR: IG / @ziggymarley

Autor: redportal.rs