U pitanju je nova tehnologija koja omućava poravnanje stola u svim uslovima

Kompanija Bugati, iako poznata po proizvodnji lukduznih sportskih automobila, predstavila je luksuzni sto za bilijar. Ovaj sto košta neverovatnih 300.000 dolara, jer je u pitanju visoko napredna žiroskopska tehnologija koja omogućava da u svim uslovima ostane savršeno ravan. Ova karakteristika ga čini upotrebljivim i na jahtama i brodovima.

Dugo vremena su inženjeri neuspešno pokušavali da dizajniraju sto, ali da se negira ljuljanje broda i da ostane ravan.

- Opcioni servo-pogon postavlja žiroskopski senzor za poravnavanje stola - u slučaju ugradnje na brod jahte. Svaka noga može da se pomeri kako bi kompenzovala kretanje broda i ostala potpuno ravna. Sistem se može prilagoditi za samo 5 milisekundi, a kretanje se završava u potpunoj tišini sa podešavanjem bez vibracija - piše u zvaničnom saopštenju kompanije Bugati.

Bilijar je deo limitirane kolekcije Lifestyle Collection napravljen u saradnji sa IXO, kompanijom koja je specijalizovana za izgradnju proizvoda od ugljeničnih vlakana. Zbog toga sto ima završnu obradu od ugljeničnih vlakana, dok je okvir izrađen od obrađenog aluminijuma i titana.

IZVOR: YT / Za Vlogs

U planu je da se napravi 30 ovakvih stolova, a isporučivaće se sa bilijarskim štapovima od ugljeničnih vlakana, zidnom potpornom pločom sa 13-inčnim ekranom osetljivim na dodir za korisnike da zapisuju rezultat, prigušivim LED plafonskim svetlima, kao i ostalim dodacima. A u cenu je uključen i USB pogon sa fotografijama i video zapisima snimljenim tokom proizvodnog procesa.

S obzirom na komplikovanost proizvoda do kraja 2021. godine biće napravljeno samo 5 biljarskih stolova Bugati. Prema Mail Online-u, šeik Kalifa bin Zajed Al Nahjan, emir Abu Dabija, izrazio je veliko interesovanje za kupovinu stola za njegovu jahtu koja vredi pola milijarde dolara, Azzam.

Autor: redportal.rs

#Bugatti

#bilijar

#jahte

#sto za bilijar