Za svako parking-mesto postavljen poseban saobraćajni znak

BANJALUKA: Ispred Gradske uprave Banjaluka juče su promovisani humani parkinzi. Prihodi od naplate ovih parkinga ići će u humanitarne svrhe, a sva prikupljena sredstva u maju biće data za izgradnju kuće porodice Tubonjić, prenose Nezavisne.

Pod humanim parking-mestima se podrazumevaju ona koja su posebno označena crvenom bojom sa znakom 💗 i inicijalima grada. Za svako parking-mesto je postavljen poseban saobraćajni znak. 

Gradonačelnik Draško Stanivuković rekao je da će grad uvek biti na usluzi svim humanim akcijama kako bi se pomoglo građanima. Istakao je:

Nama ne znači mnogo 10 parking-mesta koje smo odvojili da označimo i da svako ko se tu parkira daje sredstva za parking-mesto, a ta sredstva će ići ljudima kojima su potrebna.

Dodao je da će prikupljena sredstva od humanih parkinga ići i za izgradnju kuće porodice Tubonjić.

View this post on Instagram

A post shared by Драшко Станивуковић (@draskostanivukovic)

IZVOR: IG / @draskostanivukovic

Stanivuković je saopštio je da će grad u naredna 3 meseca pomoći izgradnju 3 kuće, te da će sredstva za te svrhe odvajati od prihoda humanih parkinga:

Kako budemo proširivali parking-mesta, i broj humanih parkinga će se povećavati.

Ćiro Tubonjić, čija će porodica prva dobiti prihod od humanih parkinga, zahvalio je dobrim ljudima koji će izdvojiti novac kako bi pomogli izgradnju kuće.

Miroslav Subašić, predsednik Udruženja građana Mozaik prijateljstva, rekao je da će sredstva koja budu prikupljena od humanih parkinga ići ljudima koji nemaju od čega da žive. Dodao je kako veruje da će mnogi građani stati na crvena parking-mesta označena srcem. 

Iz Gradske uprave su ranije naveli da je predviđeno da humana parking-mesta budu određena ispred zgrade Gradske uprave, na Krašovom parkingu, kod zgrade Radio-televizije Republike Srpske i na parkingu kod Gradskog stadiona.

Autor: nezavisne.com / redportal.rs

#BANJALUKA

#humani parkinzi

#parkinzi