Psi nasrnuli na mačku, starac pokušao da je odvoji od pasa

Umesto dve godine u zatvoru, na koliko je prvobitno bila osuđena, jer su psi u vlasništvu njenog supruga Radeta, pre četiri godine nasmrt izujedali Đurđa Marčetu (84), njihovog prvog komšiju, Igora Maksimović (34) iz Petrovaradina će robijati godinu dana, ali u kućnim uslovima i bez elektronskog nadzora.

Kako je Novostima potvrdila Svjetlana Radovanović, portparol Osnovnog suda u Novom Sadu, Apelacioni sud je preinačio presudu od 23. oktobra 2020, kojom je Maksimovićeva bila osuđena na dvogodišnju zatvorsku kaznu zbog teškog dela protiv opšte sigurnosti u vezi sa izazivanjem opšte opasnosti.

Tragedija u kojoj je nastradao Marčeta (na slici), dogodila se 11. jula 2016. godine u dvorištu kuće sa brojem 92 na Bukovačkom putu u Petrovaradinu. Dva američka staford terijera, koja su slobodno šetala, iako u dvorištu postoje boksovi za njih, oko šest sati ujutru su navodno videvši mačku u Marčetinom dvorištu, žestoko zalajala na nju, a zatim su preskočila žičanu ogradu i nasrnula na starca, koji je pokušao da odbrani mačku i razdvoji je od pasa.

Igora je na suđenju kazala da sve dok sudski veštak nije izneo podatak o kojim psima mešancima je reč, ni njen suprug, ali ni ona nisu znali da su opasna vrsta. Po onome što je ispričala, suprug nije bio kod kuće i na njegov zahtev, koji joj je preno u telefonskom razgovoru, pse je pustila u dvorište. Nije, rekla je, ni pomislila da psi mogu bilo kome da naude.

Autor: Novosti

#Igora Maksimović

#stafordi