Lokalni mediji prenose da pronađeno čak 100 tela i da stanje u kojem su pronađena sugeriše da su možda bila u reci i nekoliko dana.

Najmanje 40 tela reka Gang je izbacila na obalu u pograničnom pojasu država Bihar i Utar Pradeš u severnoj Indiji, saopštili su zvaničnici, potvrđeno je danas BBC.

Nije jasno kako su ljudska tela dospela na obale Ganga, ali u izveštajima lokalnih medija se sugeriše da je možda reč o žrtvama koronavirusa.

Neki lokalni mediji prenose da pronađeno čak 100 tela i da stanje u kojem su pronađena sugeriše da su možda bila u reci i nekoliko dana.

- Postoji mogućnost da su ova tela iz Utar Pradeša - rekao je lokalni zvaničnik Ašok Kumar za BBC nakon razgovora sa lokalnim stanovništvom i dodao da će sva tela biti sahranjena ili kremirana.

Zvaničnici su saopštili da tela izgledaju "naduveno i delimično spaljena" i da su možda završila u reci nakon nedovršenog kremiranja koja su se obavljala duž reke Gang u Utar Pradešu, najmnogoljudnijoj državi Indije, navodi se u izveštaju indijskog informativnog kanala NDTV.

Drugi talas epidemije korona virusa hara Indijom koja je postala i epicentar globalne pandemije.

Smrtnost je znatno porasla poslednjih nedelja, pa su krematorijumi ostali bez prostora za prejem posmrtnih ostataka svih žrtava zaraze

Autor: Blic

#Indija

#gang

#koronavirus