Srpski teniser priznao da mlađa generacija preuzima vrh

Prvi reket sveta Novak Đoković odlično je počeo ovu godinu pobedom na Australijan openu i osvajanjem 9. titule u Melburnu.

Međutim, nakon 2 meseca pauze i početka sezone na šljaci nije mu baš sve išlo od ruke. Propustio je nekoliko turnira i pojavio se u Monte Karlu gde je eliminisan u 3. kolu, zatim se takmičio na Serbia openu i zaustavljen je u polufinalu.

Kako je preskočio nedavno održan turnir u Madridu, na kome je branio titulu, sada se pojavio na Masters turniru u Rimu gde takođe brani trofej i ima ozbiljnu konkurenciju na putu do finala.

Dugo se već priča o završetku ere velike trojke koju čine Rodžer Federer, Rafael Nadal i Novak Đoković.

Federer je na pragu 40. godine i nakon pauze najavio je povratak, ali je pitanje koliko će moći da pruži.

Svetski stručnjaci ocenjuju da nakon 2 bleda izdanja Rafaela Nadala na šljaci i iznenadnih poraza Španac više nije kao što je bio, dok se Đoković još drži i danas je upisao 320. nedelju na svetskom tronu.

Nole je na konferenciji pred sutrašnji meč u Rimu prokomentarisao nove generacije koje će jednog dana naslediti teniski vrh:

- Cicipas, Zverev, Beretini, Rubljov, Medvedev, Tim, oni dosta igraju protiv nas i pobeđuju nas. Promena dolazi, neizbežna je. Da li će se to dogoditi za mesec ili godinu dana, ne znam - rekao je 1. reket sveta, a prenose Novosti.

Priznao je Novak da mu rang lista više nije prioritet.

- Danas ne obraćam previše pažnje na rangiranje, nakon što sam postao istorijski broj 1. To je bio fokus, ali sada su mi prioriteti Grend slemovi, želim da dostignem vrh u tome - bio je iskren Novak.

Bliži se početak Grend slem turnira Rolan Garos na kome srpski teniser ima najviše ciljeve:

- Učestvujem na nekoliko turnira kako bi se pripremio za Rolan Garos. Nisam igrao dobro u Monte Karlu i Beogradu, ali nadam se da ću to promeniti u Rimu i u Beogradu 2. Podižem nivo igre kako bi pokazao vrhunac u Parizu, tamo želim da pružim najbolje - objasnio je Đoković i najavio veliku borbu!

Novak je danas trenirao u Rimu sa nekadašnjim brojem 1 Endijem Marejem koji je zbog operacije kuka i niza povreda sada 123. teniser sveta.

IZVOR: TW / @DjokerNole

Autor: redportal.rs

#Endi Marej

#novak djokovic

#tenis

#turnir u rimu