Lider liste Za budućnost Crne Gore

Danas se u Nikšiću održala sednica Skupštine ovog grada na čijem se dnevnom redu našao izbor za gradonačelnika ovog grada.

Odbornici SO Nikšić opredelili su se za Marka Kovačevića, odbornika i lidera liste Za budućnost Nikšića, koja je lokalni ogranak liste Za budućnost Crne Gore sa parlamentarnih izbora od 30. avgusta.

Kovačević je dobio 22 glasova, dok je protiv bilo 12 odbornika opozicione Demokratske partije Socijalista. Uzdržanih nije bilo.

Marko Kovačevića su pored poslanika liste ZBNK podržali i poslanici koalicionih parnera, odnosno Demokrate i URA.

- Moj veliki sunarodnik i jedan od najboljih naših političara Svetozar Miletić, boreći se za prava naših naroda u austrougarskoj monarhiji, neprestano je ponavljao- Ja sam Srbin, ali i građanin. Što je značilo da sva prava koja pripadaju svim građanima, pripadaju i njemu i njegovim sunarodnicima. Ova rečenica za svaki narod, za svaku zajednicu koja ovdje postoji treba da bude posebno naznačena, naročito što građanin treba da budeoznalen kao nosilac suvereniteta. Zbog toga nam je potrebno saglasje u svemu - kazao je Kovačević za IN4S.

Kovačević je rođen 1988. godine u Nikšiću, gde je završio osnovnu i srednju školu. Pravni fakultet završio je na Univerzitetu u Podgorici.

pročitajte još

ZEMLJOTRES u Srbiji

Autor: redportal.rs

#Marko Kovačević

#Nikšić

#gradonačelnik

#izabran