Hapšenja na 9 lokacija

SARAJEVO: Delujući po nalogu tužioca iz Posebnog odeljenja za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju, policijski službenici SIPA su danas na području Sarajeva realizovali pretrese i hapšenja osumnjičenih osoba na ukupno 9 lokacija, prenosi Klix.ba.

Radi se o operaciji koja je realizovana duži vremenski period, prikupljanjem dokaza o osobama koje su vršile krijumčarenje većih količina teških opojnih droga na području BiH.

Akcija je povezana sa prošlosedmičnim hapšenjem jednog osumnjičenog na području Sarajeva, kada je zaplenjena veća količina amfetaminskog ulja, koje se koristi u proizvodnji opojnih droga, kao i jednoj od najvećih zaplena opojne droge kokain, u količini oko 8,2 kilograma, vrhunske čistoće, koji je otkriven i zaplenjen u vozilu kod naplatnih kućica, na auto-putu Sarajevo-Zenica pre nekoliko meseci.

Vrednost zaplenjene opojne droge kokain na ilegalnom narko-tržištu u BiH iznosi više stotina hiljada KM.

Tužilaštvo BiH je sa partnerskim institucijama i agencijama u BiH i inostranstvu prikupljalo dokaze o pripadnicima organizovane kriminalne skupine, koji su duži vremenski period vršili nabavku opojnih droga, uglavnom sa područja Holandije, te vršili transport, skrivanje, krijumčarenje, proizvodnju i plasman teških opojnih droga na ilegalnom narko-tržištu u BiH.

Nakon hapšenja i izvršenih pretresa, osumnjičeni će biti privođeni na ispitivanje postupajućem tužiocu, koji će nakon ispitivanja doneti odluku o daljim aktivnostima prema osumnjičenima.

Autor: klix.ba

#BiH

#Dileri

#Sarajevo

#hapšenje

#kokain