Trenutno se signal emituje preko Pay TV platformi

Jedna od najvećih medijskih kuća u Evropi, Euronews, krenuo je danas sa emitovanje svog signala. To je poslednja faza pre početka emitovanja programa, što bi trebalo da bude realizovano do kraja meseca.

- Euronews Srbija je brendirana afilijacija Euronews-a koja će emitovati lokalne, regionalne, nacionalne i međunarodne vesti na TV i digitalnim platformama, u produkciji sopstvenog tima novinara i dopisnika. To je deo šire Euronews mreže koja emituje globalne vesti na više jezika, iz evropske perspektive, za više od 400 miliona domova, u 160 zemalja - navodi se u vesti objavljenoj na sajtu Arene Sport.

Dobrodošlicu ovoj medijskoj kući poželela je i premijerka Republike Srbije Ana Brnabić, koja je navela da dolazak Euronews-a predstavlja šansu da se Srbija predstavi drugim evropskim zemljama.

O dolasku ove medijske kuće u Srbiju izjasnio se i ambasador Francuske Žan Luj Falkoni koji je za Euronews rekao da je "jedna od najboljih franšiza" i da mu je drago što ona dolazi u Srbiju.

Euronews se emituje u 160 zemalja, a Arena Sport navodi da pokriva 73% domaćinstava u Evropskoj uniji i Velikoj Britaniji.

Autor: Arena Sport / redportal.rs

#Euronews

#Euronews Srbija

#Euronews počeo sa radom