Samo je Biljana znala kako da nahrani desetoro gladnih usta i pruži svojoj djeci sve što im je potrebno.

Jedina želja desetoro Kokića iz Broda koji su nedavno izgubili majku Biljanu je da ostanu zajedno i da najlepše snove snivaju u novom, toplom domu. 😥❤️

O Biljani i njenih desetoro mališana i njihovom teškom životu pre četiri godine pisao je Glas Srpske. I tada su kraj s krajem sastavljali zahvaljujući humanistima. Biljana je početkom aprila ove godine preminula u 37. godini života, nakon kratke i teške bolesti.

Njeni sugrađani kažu da je bila borac, heroj, jer samo je ona znala kako da svaki dan nahrani desetoro gladnih usta i pruži svojoj djeci sve što im je potrebno. 😔

Kako bi njene kćeri i sinovi što prije dobili pristojne uslove za život, opština Brod pokrenula je humanitarnu akciju s ciljem rešavanja stambenog pitanja za ovu porodicu.

Načelnik Broda Zoran Vidić rekao je za Glas da opština već neko vreme pomaže ovoj porodici te da je cilj humanitarne akcije koju su pokrenuli da Kokićima bude kupljena kuća.

- Deca su kazala da ne žele da se razdvajaju i mi nastojimo da učinimo sve da tako i ostane. Plan je da im bude kupljena kuća na lokaciji između osnovne i srednje škole u Brodu - rekao je Vidić.

Istakao je da su se akciji već odazvali mnogi Brođani.

- Određen iznos sakupili su odbornici na jednoj od prethodnih sednica lokalnog parlamenta. Akciji se odazvala i predsjednica RS Željka Cvijanović, kao i naši sugrađani koji žive i rade u inostranstvu. Uveren sam da će humanost pobediti sve nedaće i da će ova deca dobiti uslove za život dostojne čoveka - rekao je Vidić, naglasivši da su višečlane porodice najveće bogatstvo svake lokalne zajednice.

Za malene Kokiće Vidić ima samo reči hvale, baš kao i ostali Brođani.

- Deca su lepo vaspitana, dobri su u školi, nisu problematični i zaista svi treba da nađemo način da im pomognemo da iskorače na prvi put i da sutra oni budu u mogućnosti da nekome pomognu - rekao je prvi čovek Broda.

Opština je i ranije pomagala ovoj porodici. Pokojna Biljana je često govorila da joj opština plati mleko za decu koje uzima u jednoj prodavnici. Stanarinu za kuću u kojoj sada stanuju njena deca takođe plaća opština.

RAČUN

Svi koji žele i mogu pomoći novac mogu uplatiti na poseban račun opštine Brod za pomoć socijalno ugroženoj porodici Kokić. Broj računa je: 562-005-81651888-44 kod NLB banke Banjaluka.

Devizni račun, opština Brod - poseban račun za pomoć socijalno ugroženoj porodici Kokić, Svetog Save 17,74450 Brod, IBAN: BA395620058165190202, SWIFT BIC: RAZBBA22, kod NLB banke Banjaluka.

Autor: Glas srpske

#brod

#humanost