Vatrena stihija koja je buknula jutros gitala je sve pred sobom 😥

U životu se nisam tako uplašila jer mi je ćerka ostala zarobljena u stanu - kaže Tatjana, stanarka zgrade u Ulici Stevana Hristića u Novom Sadu u kojoj je oko 11 sati danas izbio veliki požar.

Vatrena stihija progutala je stan u prizemlju zgrade i proširila se na drugi stan u prizemlju, a gust dim proširio se kroz ceo objekat zbog čega stanari nisu mogli da izađu napolje, te su ih ekspresno evakuisali pripadnici vatrogasno-spasilačke brigade.

Kako kaže Tatjana, koja s porodicom živi na četvrtom spratu ove zgrade, otišla je do prodavnice dok je čekala da se suprug vrati kući, a ćerka je ostala u stanu. Kada se vratila ispred zgrade videla je gust dim i uspaničila se.

- Instinktivno sam pozvala ćerku, ona mi je rekla da je tata stigao kući i da se ni slučajno ne penje gore, da će oni odmah izaći iz stana - priča Tatjana.

U tom trenutku ispred zgrade je stiglo pet vatrogasnih kamiona.

- Odmah su razbili ulazna vrata zgrade da bi stanari lakše izlazili. Tada sam primetila komšiju sa 3. sprata kako stoji na prozoru i drži psa u rukama i mokar peškir preko lica. Pošto je njegov stan u liniji iznad stana koji je izgoreo, kod njega se izgleda nakupilo najviše dima pa nije mogao da izađe. Jako se uplašio i dozivao je pomoć - prepričava Tatjana detalje drame.

Kako kaže, vatrogasci su smirivali uznemirenog muškarca, govorili mu da stižu po njega, a on je u strahu molio samo da mu prvo spasu psa.

- Ja sam mu rekla "evo čekam ga, pusti ga" i on mi je dobacio svog psa. Jedva sam ga nekako uhvatila u naručje, ali sam povredila ruku i on mi je ispao na zemlju, ali na svu sreću nije mu ništa, samo se uplašio. Za to vreme vatrogasci su izveli komšiju - priča ona. ❤️

Kako kaže situacija je delovala jako dramatično, ali sada kada hladne glave gledaju sve, sem materijalne štete nije bilo nikakve tragedije.

- Zahvalni smo vatrogascima, spasili su nas munjavitom akcijom. Verujem da niko ne bi izgoreo, ali bi sigurno neko stradao od dima - kaže ona i dodaje da je komšija u čijem stanu je izbio požar "problematičan" i da se stanari žale na njega jer skuplja razne sirovine u stanu, pa se leti odatle šire neprijatni mirisi.

Istraga požara još je u toku, ne isključuje se mogućnost da su požar izazvale neispravne instalacije, ali ni to da je neko namerno ubacio pikavac ili šibicu kroz otvoreni prozor stana.

Autor: Novosti

#NOVI SAD

#Požar u Novom Sadu

#pas