Koliko je moguće pronaći pravu ljubav onlajn 🤔

Da li ste znali da Tinder tokom dana napravi više miliona mečeva?! Naravno, to ništa ne mora da znači jer je svima poznato da nekad nikada i stupimo u kontakt sa ljudima sa kojima smo se mečovali.

Ova dejting aplikacija funkcioniše vrlo jednostavno. Nakon što napravite svoj profil, stavite sliku i upišete svoje podatke, bacate se u potragu i u promet. Na početnoj strani izlaze profili muškaraca ili žena i sada je odluka isključivo na vama. Ako vam se osoba ne sviđa, povučete levo, ako vam se ipak dopada ono što vidite, prevlačite na desno. Ukoliko je ta ista osoba naletela na vaš profil i prevukla desno vi ste dobili podudaranje, odnosno meč i vreme je da započnete konverzaciju. Tek tada počinje prvi kontakt, i to samo s onim osobama kojima se inicijalno izrazi sviđanje.

Koliko je ovo bezbedno i sigurno je pitanje koje se samo nameće u tom trenutku. Nepoznata osoba vas upita gde radite, gde živite i čime se bavite. Vi se premišljate da li da odgovorite i da li je sve ovo bila loša ideja. Naravno da se uvek može desiti da nabasate na neku osobu koja ima zadnje namere, ali pomislite samo da bi to isto moglo da vam se desi i u klubu ili bilo gde prilikom upoznavanja. Vi nikada nećete moći da znate prave namere te osobe, pa sve i da je to brat/sestra vašeg najboljeg prijatelja.

Tinder u Srbiji se uglavnom koristi kao lak način na koji se dolazi do seksa. Neko možda i traži pravu ljubav, ali u masi ljudi koji se javljaju i započinju razgovor sa nekom seksusalnom konotacijom, do normalnih osoba ne možete dopreti. Svi uglavnom pretpostavljaju da ste i vi tu samo zarad seksa i veza za jednu noć.

Kako zaključiti da je neko stvarno zainteresovan za nešto više? Jedini način je da inicijalna komunikacija bude zanimljiva i da pitate osobu sa kojom se dopisujete zašto ljubav traži baš ovde. Odgovori poput "dosadno mi je", "došao sam da vidim šta ima", "zna se zašto se ovde dolazi hehe" i slično su oni koje ćete najčešće dobiti. Retko ko će priznati da je ovde zarad nečeg značajnijeg. Ako kojim slučajem naiđete na takvu osobu, razmenite brojeve telefona i dopisujte se van Tindera. Kada bude došlo pravo vreme za sastanak znaćete po toku vaše komunikacije. Na dejt otiđite oprezno i obavezno javite prijateljima gde se sastajete i sa kime. Zbog vaše bezbednosti nađite se na nekom mestu na kom ste već bili i za koje znate da je inače dosta posećeno i kakva je klijentela u pitanju. Ako vas niko ne kidnapuje i dejt prođe dobro sve ono što dolazi kasnije ostaje na vama i vašim željama za daljim viđanjem. Ako pak konverzacije ne bude ni nalik onoj iz četovanja naglasite to toj osobi i nemojte mučiti ni sebe ni nju time što ćete ostati koliko mislite da je pristojno i slušati nešto što vas ne zanima.

U suštini, Tinder upoznavanje se ne razlikuje od bilo kog drugog, sve je na vama i na tome koliko sebe želite da date i kako umete sebe da predstavite online dok do susreta ne dođe. Dodatni savet je naravno da budete malo oprezniji!

Autor: redportal.rs

#Tinder

#dejting

#ljubav

#online