Šokantna dodela nagrada

Da godinama mnogima smeta 1. mesto koje zauzima Novak Đoković, svima je jasno. A sada to potvrđuje još 1 situacija.

Kao i svake godine i ovog puta je održana svečanost povodom proglašenja sportiste godine i pobedu je odneo ni manje ni više nego Rafael Nadal.

IZVOR: TW / @atptour

Prestižna Laureus nagrada otišla je u ruke španskom teniseru koji je nedavno dospeo na 2. mesto svetske rang liste. Obrazloženje je sledeće:

- Još jedna neverovatna godina za Rafaela koji je dostigao vrhunac u oktobru na Rolan Garosu. Pobedio je u finalu bez izgubljenog seta, došao do 100 pobeda na tom turniru i do 13. titule, kao i izjednačenja rekorda od 20 osvojenih grend slemova - navodi se u odluci za dodeljivanje ove nagrade, a prenosi Mondo.

pročitajte još

NOLE odgovorio NADALU!

A onda se obratio Nadal:

- Za mene je lično naravno 13. titula na Rolan Garosu i izjednačenje rekorda sa 20 osvojenih Grend slem titula sa Rodžerom Federerom nezaboravan momenat.

Ono što je šokantno je da najbolji teniser sveta Novak Đoković nije ni bio među nominovima! 😳😳😳

Nadal je pobedio jakoj konkurenciji u kojoj su bili Džošua Čeptegei (atletičar), Lebron Džejms (košarkaš), Luis Hamilton (vozač Formule 1), Robert Levandovski (fudbaler) i Arman Duplantis (atletičar).

Ovo mu je 1. Laureus nagrada, dok ju je Đoković osvojio 4. puta, poslednji put 2019. godine, a u rukama Rodžera Federera bila je ukupno 6 puta.

Autor: redportal.rs

#Rafael Nadal

#laureus

#najbolji sportista godine

#novak djokovic

#tenis