Srpski teniser mogao bi da izgubi 1. mesto

Najbolji teniser planete Novak Đoković uskoro bi mogao da izgubi 1. mesto svetske liste koje je zauzeo 3. februara 2020. godine. On je na tronu je ukupno 319. nedelja i iza sebe je ostavio Rodžera Federera koji je stao na 310 nedelja.

Đoković je ove godine propustio veliki broj turnira. Do sada je učestvovao na Australijan openu, na kome je osvojio 9. titulu i 18. Grend slem. Napravio je pauzu od 2 meseca i u svojoj 2. domovini u Monte Karlu izašao na šljaku na Masters turniru. Tu je neočekivano izgubio u 3. kolu od Britanca Danijela Evansa, a u polufinalu Serbia opena, koji je bio njegov 3. turnir ove sezone, izgubio je od Rusa Alsana Karaceva.

Odlučio je Nole da odmah nakon srpskog ATP turnira ne ode na madridsku šljaku i ne obrani trofej i bodove, već ostane sa porodicom i iskoristi slobodno vreme za pripremanje pred nove izazove.

Tom odlukom je ujedno ugrozio i svoj opstanak na 1. mestu, iako je donedavno imao 2.000 bodova više od drugoplasiranog Rafaela Nadala koji je po bodovima gotovo izjednačen sa trećeplasiranim Rusom Danilom Medvedevim.

Teniska organizacija se "pobrinula" da izračuna u kom slučaju bi moglo da dođe do smene na tronu, ali su izgleda zaboravili da se tu Novak najviše pita.

Ipak navode da to nije potpuno realno, jer je Danil Medvedev, koji može da osvoji najviše bodova, loš na šljaci i nije baš realno da osvoji turnire u Madridu i Rimu.

Ipak 2. mogućnost da svetski tenis dobije novog vladara je da Rus dođe bar do polufinala na nekom od ta 2 turnira, a da Đoković na tuniru u Rimu ne stigne do finala.

Videćemo da li je taj scenario moguć, nadamo se najboljem!

IZVOR: TW / @atptour

Autor: redportal.rs

#atp

#danil medvedev

#novak djokovic

#rang lista