Forenzičari na pronađenoj mašini za mlevenje mesa otkrili DNK tragove više lica

U "kući strave" u Ritopeku, koju je koristio mafijaški klan Veljka Belivuka, pronađena je industrijska mašina za mlevenje mesa, u kojoj je po svemu sudeći samleveno najmanje troje ljudi! Mašina za mlevenje mesa otkrivena je u specijalnom bunkeru, u delu podruma koji je bio dograđen i toliko dobro sakriven da je pronađen tek u četvrtak posle podne.

U bunkeru je pronađena i ogromna količina eksploziva, automatskog oružja, ali i još jedan snajper!

- U porukama koje su članovi bande razmenjivali preko Skaja pominjalo se da su neke žrtve ubijene u "klanici" i raskomadane - kaže izvor iz istrage.

Policijski izvori Informera kažu da su inspektori koji vode istragu protiv klana Veljka Belivuka imali operativna saznanja da je ova banda kasapila svoje žrtve i mlela ih u mašini za mlevenje mesa. Međutim, nikako nisu mogli da otkriju gde se to radilo, niti su mogli da nađu materijalne dokaze. Takođe, dosadašnjim pretresima "štek" stanova i kuća ove bande širom Srbije nađeno je i manje oružja nego što se očekivalo.

- Nakon zaplene 44 telefona pripadnika Belivukove bande, utvrđeno je da su oni koristili aplikaciju Skaj za šifrovanu komunikaciju. U porukama, slikama i snimcima koje su članovi klana razmenjivali nađena su jasna uputstva kako se tranžira meso i kako se kosti odvajaju od mesa. Takođe, u porukama se pominjalo da su pojedine žrtve likvidirane u takozvanoj klanici i da su samlevene. Sve je upućivalo na to da je ta "klanica" zapravo u kući u Ritopeku, jer je nekoliko žrtava Belivukove bande snimljeno kako stiže na to imanje, posle čega nikada više nisu viđeni - prenosi izvor.

Zbog toga je, kaže on, imanje u Ritopeku više puta detaljno pretreseno, a angažovan je i bager, koji je prekopavao zemljište oko kuće.

- Ta kuća se nalazi na padini omanjeg brda, i deo te građevine je praktično ukopan. Inspektori su tokom prekopavanja terena oko kuće posumnjali da je jedan deo podruma najverovatnije ukopan i pregrađen nekim zidom. Ispostavilo se da su sumnje bile opravdane! Prilikom ponovnog detaljnog premeravanja i pretresa garaže i dela podruma, iza jedne uske metalne pregrade pronađen je prolaz ka još jednoj prostoriji. Sve je bilo tako dobro zamaskirano da niko od policajaca pre toga nije posumnjao da se tu krije tajna prostorija - otkriva izvor.

Prema njegovim rečima, inspektori su bili šokirani kad su ušli u tajni bunker. Videli su pravi arsenal različitog oružja, mnogo municije različitog kalibra, veliku količinu eksploziva, kao i jedan snajper sa najsavremenijim optičkim nišanom, ali i veliku industrijsku mašinu za mlevenje mesa!

- Forenzičari su odmah detaljno ispitali mašinu i na njoj su otkriveni DNK tragovi tri muškarca. Uskoro će se tačno znati kome pripadaju ti biološki tragovi. Sve ukazuje na to da je taj podrum zapravo bila zloglasna "klanica" Belivukove bande, za kojom se tragalo, i da su najmanje tri žrtve samlevene u mašini za mlevenje mesa. To mleveno ljudsko meso je najverovatnije potom bačeno u Dunav, koji se nalazi u neposrednoj blizini kuće u Ritopeku - kazao je sagovornik.

Belivuk je, inače, uhapšen 4. februara zajedno sa njegovom "desnom rukom" Markom Miljkovićem, zvanim Mesar, i još 20 saradnika. Svi se terete za brojna ubistva, koja su snimali telefonima, a leševe su zatim kasapili i bacali u Dunav. Takođe, sumnjiče se i za preprodaju ogromnih količina droge, reket, iznude i druga najteža krivična dela. Krili su se iza Partizanove navijačke grupe Principi, a zapravo su vodili kriminalne poslove u Srbiji za zloglasni crnogorski "kavački klan".

Policajci su u prethodna dva meseca saslušali više od 50 ljudi i prikupljeno je mnoštvo materijalnih dokaza koji bi ovu monstruoznu bandu trebalo da pošalju na doživotnu robiju. Poseban segment istrage biće saradnici klana iz policijskih i državnih struktura.

Autor: Informer

#Ritopek

#Zvicer i Belivuk

#veljko belivuk