Nakon verbalnog sukoba došlo je do pucnjave

Na društvenoj mreži Tviter se pojavio uznemirujući snimak ubistva Banjalučanina Duška Savanovića koji se dogodio u Trnu kod Laktaša 31. decembra 2020. u 23.30 č. za šta je osumnjičen Dalibor Čember kome se sudi isplivao je u javnost

Pripadnici navijačke grupe Lešinari protestovali su 28. aprila ove godine pred sudom u Banja Luci zbog ubistva njihovog druga, jer sumnjaju da je suđenje namešteno i da bi glavni osumnjičeni mogao da dobije malu kaznu.

Duško Savanović (24) iz Banjaluke, koji je bio pripadnik navijačke grupe Lešinari za čije ubistvo je osumnjičen sugrađanin Dalibor Čamber (46).

Na suđenju održanom početkom aprila ove godine Milan Đurđević (43) iz Laktaša najavio je priznanje krivice po optužnici koja ga tereti da je sa mesta zločina kući odvezao sugrađanina Dalibora Čambera (47), optuženog da je u Trnu ubio Duška Savanovića (24) i ranio Aleksu Babića (22).

Čamber je u sudnici rekao da mu je žao zbog onog što se dogodilo 31. decembra prošle godine.

Čamber i Đurđević su mercedesom C, za čijim volanom je bio Đurđević, došli na pumpu, a po izlasku iz vozila došlo je do verbalnog sukoba sa Savanovićem i Babićem koji su na pumpu došli mercedesom GLK 220. Tada je došlo do fizičkog obračuna pa je Čamber izvadio pištolj CZ, kalibra 9 mm, za koji nema oružni list, niti dozvolu za nošenje.

Zatim je kako se navodi u optužnici ispalio je hitac prema mercedesu GLK koji je pogodio zadnji levi točak, a Savanović i Babić su seli u vozilo i pokušali da odu, ali ih je Čamber zaustavio. Babić je, dodaje se, izašao iz vozila i Čamber je prema njemu ispalio hitac i pogodio ga u levo stopalo.

Kako se navodi u optužnici, Babić je krenuo da se udaljava i Čamber ga je pratio, a zatim ga je Savanović udario i oborio. Čamber je pao leđima na tlo i iz tog položaja je ispalio 3 hitac prema Savanoviću, koji je bio okrenut leđima i udaljen 2-3 m od njega. Savanović je zadobio prostrelnu ranu karlice i trbuha, usled čega je došlo do masivnog unutrašnjeg krvarenja.

Sanitetom je prevezen u Urgentni centar UKC RS gde je podlegao od posledica ranjavanja u 23.50 č. Đurđević je, kako se navodi u optužnici, odvezao Čambera s mesta zločina kako bi mu pomogao da prikrije pištolj i druge tragove.

IZVOR: YT / @drustvenidrug

Autor: Kurir.rs/Nezavisne/Atvbl

#BANJALUKA

#Republika Srpska

#UBISTVO