Novicki presudio

Košarkaška reprezentacija Srbije danas je saznala imena protivnika sa kojima boriti u 1. fazi Eurobasketa 2022. godine.

Srbija se nalazi u grupi D zajedno sa Češkom, Poljskom, Finskom, Izraelom i Holandijom, a 4 najbolje ekipe igraće nokaut fazu Evropskog prvenstva.

Ovo su svi učesnici prvestva:

Grupa A: Gruzija, Turska, Španija, Rusija, Belgija, Bugarska.

Grupa B: Nemačka, Litvanija, Francuska, Slovenija, Mađarska, BiH.

Grupa C: Italija, Estonija, Grčka, Hrvatska, Ukrajina, Velika Britanija.

Grupa D: Češka, Poljska, Srbija, Finska, Izrael, Holandija.

IZVOR: TW / @smakson8

Odmah nakon održanog žreba selektor reprezentacije Srbije Igor Kokoškov izjavio je:

- U ovom trenutku smo fokusirani na predstojeće kvalifikacije za Olimpijske igre, a potom i na izazove koji će nakon njih doći. Kada je u pitanju Eurobasket, prvenstveno želimo da takmičenje dočekamo zdravi i u kompletnom sastavu, da dobro odradimo pripreme i utakmicu po utakmicu izborimo prolazak iz grupe u sledeću fazu. Neće biti lako, jer iako na papiru nisu najatraktivniji rivali, Češka, Poljska i Izrael će sigurno biti neugodni protivnici, ali verujemo u sebe i sigurni smo da će dosta toga zavisiti i od nas - rekao je selektor.

Branilac trofeja je Slovenija koja je pobedom u finalu protiv Srbije postala prvak Evrope 2017. godine. Tada je naša reprezentacija pretrpela poraz u Istanbulu rezultatom 93:85.

Eurobasket održaće se u septembru sledeće godine i to u 4 zemlje - Češkoj, Gruziji, Italiji i Nemačkoj gde će se igrati nokaut faza.

Kako se ove godine održavaju Olimpijske igre, tako je Eurobasket pomeren za 2022. godinu i održaće se od 1. do 18. septembra.

Autor: redportal.rs

#Kosarka

#Reprezentacija Srbije

#eurobasker

#zreb