Jedna pokojnica, a dva pogrebnika

Poslednjih dana dolinom Neretve proširila se priča da je jedna 75-godišnja starica, inače korisnica prava iz sistema socijalne zaštite, "mrtva ukradena" iz jednog doma za starije na Korčuli i dovezena u Metković.

Vlasnik pogrebnog poduzeća Kyrios iz Metkovića Antonio Jelić optužio je lokalni Centar za socijalnu zaštitu i konkurentsko preduzeće Palma da su pokušali sahraniti pokojnicu bez znanja rodbine, iako je njega angažovala i opunomoćila pokojničina pastorka, koja inače živi u inostranstvu.

Vlasnik je trebao prevesti pokojnicu od Vele Luke do Metkovića te organizovati poslednji ispraćaj. Međutim, na putu za Velu Luku Jelić je saznao da je pokojnicu dan ranije odveo drugi pogrebnik, kojeg je angažovao Centar za socijalnu zaštitu Metković.

Jelić je to nazvao "krađom pokojnice" i u pismu je naveo čitav niz optužbi na račun Centra za socijalnu zaštitu iz Metkovića, a među ostalim i da je socijalna radnica svojevoljno i bez obaveštavanja rodbine o smrti pokojnice angažovala privatno pogrebno poduzeće da preuzme i preveze telo umrle iz Vele Luke u Metković.

Autor: Nezavisne.com

#Metkovic

#pogrebno

#pokojnica