Šetnja od Los Anđelesa do San Franciska u dobrotvorne svrhe

Jedan čovek iz Kalifornije prethodne nedelje je u stilu Foresta Gampa pešaka krenuo u prelazak relacije od Los Anđelesa do San Franciska, duge oko 600 kilometara.

Ova misija je još jedinstvenija jer će Džesi Larios prilikom ove duge "šetnje" nositi odelo u obliku plišanog medveda, kojim je već privukao pažnju i prikupio preko 11.000 američkih dolara u humanitarne svrhe.

Džesi je krenuo u pohod iz centra Los Anđelesa prilično hirovito, sa ciljem da stigne do Golden Gejta u San Francisku.

Ovaj 33-godišnjak stvorio je animiranog lika koga je nazvao Bearsun pre oko 5 godina i sada je zaključio da je krajnje vreme za njegovo 1. veliko putovanje.

- Bila je to sigurno impulsivna odluka. Nisam je planirao - rekao je Larios za Rojters.

On je prvobitno planirao da prelazi 60-ak kilometara dnevno, što bi značilo da mu treba oko 10 dana da pređe ceo put. Međutim, ubrzo je shvatio da je put duži nego što je prvobitno predvideo zbog nekih neočekivanih obilaznica. Larios je rekao da ne žuri i da je usput uživao u upoznavanju novih ljudi.

Mnogi od tih ljudi prišli su da mu pomognu ili da se slikaju, pa je tako na društvenim mrežama viralna priča o ovom humanom čoveku.

IZVOR: TW / @papasterk

Usput se zaustavljao u supermarketima da uzme malo hrane ili da se nađe sa prijateljem koji bi mu pomogao u obnovi zaliha. Kada konačno dođe vreme za spavanje, izvlači svoju vreću i leže gde god da se nalazi u tom trenutku.

Dosadašnje putovanje obeleženo je obaveznim zaustavljanjem u restoranu brze hrane In-N-Out i novim sklopljenim prijateljstvom sa zamenikom šerifa Santa Klarite, na čijoj se teritoriji za sada nalazi.

Larios je rekao da je neznance koje je sreo takođe dirnula ova njegova avantura i objasnio da mu je drago što širi pozitivnu energiju tokom ovog vremena pandemije.

- Prvo je dobro videti ljude. Kao drugo, dobro je videti ih kako se smeše, posebno nakon prošle godine, svih ovih nesrećnih događaja kroz koje smo morali da prođemo - rekao je Džesi.

Dok Bearsun nastavlja svoje putešestvije, on takođe prikuplja novac u dobrotvorne svrhe. Larios je pokrenuo fondaciju GoFundMe za promociju svog pohoda, sa planovima da novac donira u dobrotvorne svrhe, ali još uvek nije odlučio ko će to tačno biti. Od prošlog petka, ljubitelji ovog medveda prijatnog izgleda donirali su preko 11.000 američkih dolara.

- Samo želim da pomognem ljudima - rekao je Džesi Larios o svojoj misiji.

pročitajte još

UMRO MAJKL KOLINS

Autor: redportal.rs

#humanitarno pešačenje

#kostim medveda

#kostimom medveda

#kostimu medveda