Mašina za mlevenje mesa otkrila poreklo Miljkovićevog nadimka

Prema operativnim podacima, kao glavni egzekutor Belivukovog klana, zadužen za mučenja i uništavanja tela, označen je Marko Miljković zvani "Mesar". Otkrićem industrijske mesarske mašine za mlevenje mesa, postao je jasan i nadimak koji je Miljković u beogradskom podzemlju imao.

Miljković je, po svemu sudeći, imitirao strahovite zločine koje je za "zemunski klan" izvršavao okoreli ubica Sretko Kalinić zvani Zver. Kalinić je, podsetimo, izvršio jedan od najgnusnijih zločina ovog klana.

Foto: RAS SRBIJA

Kalinić je 2009. godine, dok su se "zemunci" krili u stanu u Madridu, po nalogu Luke Bojovića, čekićem ubio pripadnika klana Milana Jurišića Jureta. Nakon što ga je ubio, Kalinić je isekao njegovo telo testerom za sečenje drva, pa delove samleli u mašini za meso. Od samlevenih delova tela napravili su gulaš i servirali ga "zemuncu" Vladimiru Milisavljeviću Budali! Juretove kosti bacili su u reku Manzanares gde ih je policija pronašla više od dve godine kasnije. Na osnovu DNK Juretovih rođaka, utvrđeno je da je reč o njemu.

Tajna prostorija koja je otkrivena u kući strave u Ritopeku, a koju je koristila kriminalna grupa Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, nalazi se u sklopu kuće, između podruma i jedne sobe. Radi se o prostoriji koja ima oko petnaestak kvadrata i u njoj je pronađena velika količina različitog oružja, ali i ogromna mašina za mlevenje mesa!

Istražitelji su u tajnoj prostoriji kod podruma pronašli i industrijsku mašinu za mlevenje mesa i sada se osnovani sumnja da su Belivuk poznatiji kao Velja Nevolja i Miljković svoje žrtve mleli! Inače, Miljkovićev nadimak je “Mesar”, a pojašnjavan je navodima da je on bio režiser svirepih ubistava.

Inače, po hapšenju je prilikom prvog saslušanja procurela vest da je Miljković posebno reagovao na upit o nadimku. Sada kada je pronađena industrijska mašina za mlevenje mesa, postaje i jasnije zašto ni detaljnom pretragom, kopanjem, pa čak i deponije u Vinči do koje su vodili pojedini tragovi, nije pronađeno nijedno telo svirepo ubijenih žrtava.

Autor: Blic

#marko miljković

#velja nevolja

#zemunski klan