Proradio srpski inat

Srpski basketaši iz Novog Sada napravili su veliki uspeh na evropskom takmičenju!

Oni su ostvarili pobedu na finalnom turniru Junajted lige Evropa u Sankt Peterburgu! Porazili su Rigu u neizvesnoj završnici rezultatom 21:19!

Ono što je veoma zanimljivo je da se utakmica odigrala u čuvenom pozorištu Ruf teatar.

IZVOR: TW / @FIBA3x3

Srpski basketaš Dušan Domović Bulut izabran je za najboljeg igrača na turniru, a u finalu je ekipu Srbije predvodio do pobede i u završnici utakmice postigao 5 uzastopnih poena!

- Ostvarili smo veliki uspeh, posebno ako se u obzir uzme činjenica da smo u finalu bili lišeni pomoći Strahinje Miloševića zbog povrede - rekao je Domović Bulut.

Iako on važi za jednog od najbolji na svetu u tom sportu već godinama, istakao je da su njegovi saigrači Dejan Janjić i Marko Milaković dali ogroman doprinos u trijumfu:

- U odlučujućem duelu sa Rigom, koja je trenutno možda i najkvalitetnija ekipa na svetu, igrali smo bez izmene. Borili smo se kao lavovi, a u presudnim momentima u nama kao da je proradio i inat. Igrao se zaista vrhunski basket, ali mi je mnogo žao što se Milošević povredio. Menjao bih sve, odrekao bih se titule samo da je on ostao zdrav - rekao je srpski basketaš.

Pogledajte ceo meč sa uzbudljivom završnicom:

IZVOR: YT / FIBA 3x3

Autor: redportal.rs

#NOVI SAD

#Pobeda

#Riga

#Srbija

#basketasi

#rusija